Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Postat de oanapl in Prajituri
26 Sep 2020 | 3178 vizualizari
Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Dacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură delicioasă. Puteți pune orice fruct de sezon...sigur va ieși o bunătate!

Ingrediente

  • Pentru budinca:
  • 320 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 4 linguri de zahăr tos
  • Pentru aluat:
  • 4 ouă medii
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 gr făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 20 g cacao extra black
  • Alte ingrediente:
  • 5 prune
  • 4-5 pere
  • struguri

Mod de preparare

Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit.
Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri.
Se separă ouăle și se bat spumă albușurile cu praful de sare.
Se mixează gălbenușurile cu jumătate din zahărul măcinat. Restul de zahăr se adaugă peste albușuri și se mixează până când se obține o bezea lucioasă și fermă.
Se amestecă făina cu praful de copt și cacaoa. Se cerne amestecul peste gălbenușuri alternând cu bezeaua și se amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția în ea.
Se adaugă, din loc în loc, budinca, folosind o lingură. 
Se adaugă deasupra fructele și se bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru 40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se lasă să se răcorească și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert placinta cu mere

Postat de Oana

Desert placinta cu mere

Aluat : Amesteca faina cu praful de copt, putina sare si zaharul pudra, apoi adauga untul rece taiat cubulete. Framanta cu varful degetelor pana obtii niste firimituri, apoi adauga vanilia,...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ness si arahide

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de ness si arahide

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi turnam usor uleiul. Adaugam iaurtul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2020, 16:39
la 26.09.2020, 16:47
Adauga comentariu...
la 26.09.2020, 17:22
Nebunie tomnatica...:- bd
la 26.09.2020, 18:06
la 26.09.2020, 19:20

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking