Ingrediente
- -2 gutui potrivit de mari
- -300 g miere sau zahăr
- -2 linguri zeamă de lămâie
- -4 linguri vin alb sec sau roze
- -2-3 bucati anason stelat
- -750 ml apă
- -125 ml coniac sau gin
Mod de preparare
Gutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele , si se taie in 4 .
Se curata de seminte, si de toata partea tare din jurul semintelor , apoi se taie felii mai subtiri si se stropesc cu lamaie .
Bucatile de anason stelat se pun intr-o oala de 2 sau 3 litri ; se adauga mierea, sau zaharul ( se pot pune de amandoua ) si vinul , apoi se amesteca usor si se pune pe foc. Dupa primul clocot se pun bucatile de gutuie care se fierb la foc mic cam 20-30 minute , cu oala acoperita.
Feliile de gutuie se scot si se pun in pahare sau intr-o carafa, iar sucul in care au fiert se acopera si se lasa sa se raceasca . Se adauga coniacul sau ginul si se toarna peste mere in pahare sau in carafa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cruson de mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|