Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

Postat de merisor67 in Prajituri
28 Mar 2014 | 13754 vizualizari
Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

Am facut aceasta placinta pentru mama mea care tine tot postul si merita ceva bun. Este foarte aromata si delicioasa!

Ingrediente

Pentru foi:

  • 250 ml ulei
  • 250 ml apa minerala
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 800 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  • 800 gr mere razuite
  • 400 gr dulceata de gutui
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem sa incorporam treptat faina.

Va iesi un aluat cam sfaramicios si nu prea tare.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care il impartim in doua, o parte mai mare, pe care o vom intinde in tava si una mai mica, pe care o vom intinde deasupra umpluturii.

Pentru umplutura, dam merele pe razatoare si le vom cali putin pe foc pana isi schimba culoarea si se formeaza sirop, apoi stingem focul si adaugam grisul si scortisoara.

Lasam merele sa se raceasca apoi le vom amesteca cu dulceata de gutui.

Intindem prima foaie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit o tava de 30/40 cm), asezam peste ea, uniform, compozitia cu mere si gutui, apoi intindem deasupra cealalta foaie de aluat.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade pana se rumeneste frumos.

Portionam placinta cand se raceste si o pudram cu zahar.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Retete similare

Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor

Postat de Luana

Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor

Foile: Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina.  Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.03.2014, 10:34
Foarte bunaaa
la 28.03.2014, 10:44
favo
la 28.03.2014, 10:45
cred ca e foarte buna si facuta cu multa dragoste , super
la 28.03.2014, 10:48
superb a iesit
la 28.03.2014, 11:04

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking