Ingrediente
- Pentru foi
- 250 ml ulei
- 25o ml apa minerala
- 5 lg zahar
- 1 plic pentru aluaturi dospite
- 800 gr faina
- 1 lg esenta vanilie
- Pentru umplutura
- 6-7 mere
- 200 gr dulceata gutui
- 2 lg gris
- o lingurita scortisoara
- zahar pt ornat
Mod de preparare
Foile:
Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina.
Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il impartim in doua.
Umplutura:
Merele se spala si se da prin razatoare ( mare ) si le calim pana isi lasa un sos , apoi luam de pe foc adaugam scortisoara si grisul.
Dupa racire adaugam si dulceata de gutui.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem prima foaie adaugam umplutura si cea dea 2 foaia .
Dam ca cuptorul preincalzit circa 40 min .
Se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|