Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor

Postat de Luana in Dulciuri
10 Noi 2015 | 3514 vizualizari
Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor

Este cea mai buna placinta de post si de dulce, o ador !!

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 250 ml ulei
  • 25o ml apa minerala
  • 5 lg zahar
  • 1 plic pentru aluaturi dospite
  • 800 gr faina
  • 1 lg esenta vanilie
  • Pentru umplutura
  • 6-7 mere
  • 200 gr dulceata gutui
  • 2 lg gris
  • o lingurita scortisoara
  • zahar pt ornat

Mod de preparare

Foile:

Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina. 

Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il impartim in doua.

Umplutura:

Merele se spala si se da prin razatoare ( mare ) si le calim pana isi lasa un sos , apoi luam de pe foc adaugam scortisoara si grisul.

Dupa racire adaugam si dulceata de gutui.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem prima foaie adaugam umplutura si cea dea 2 foaia .

Dam ca cuptorul preincalzit circa 40 min .

Se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu miere de albine

Postat de mon

Prajitura cu miere de albine

Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de abetina

Desert cornulete cu rahat

  Se pun intr-un vas untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2015, 20:17
Buna placinta
la 10.11.2015, 20:18
multu
la 10.11.2015, 20:19
Delicioasa!
la 10.11.2015, 20:22
Amestecul e minunat, iar mirosul este unul care aproape că poate răzbate prin pereţi. De gust ce să mai zic, că-mi şi închipui.
la 10.11.2015, 20:28
si eu fac cu dulceata, cand nu mai am umplutura )

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking