Crutoane de paine

Postat de Meea in
30 Iun 2018 | 2457 vizualizari
Crutoane de paine

Tot din seria maratonului de gătit alături de DELIKAT, astăzi avem CRUTOANE DIN PÂINE! Pun pariu ca la asta nu te-ai gândit! Și ca să fie surpriza și mai mare, am făcut două tipuri de crutoane: cu verdeață, pentru servit alături de o salată și cu boia, pentru servit ca ”ronțăială”. Nimic, dar absolut nimic, nu se compara cu mâncarea făcută în casă. Sigur ai început să faci tot mai multe delicii în casă, dar ai încercat să faci aceste crutoane de pâine? Absolut demențiale! Și dacă deja ți-ai răspuns zicând că tocmai ieri ai făcut crutoane, te mai întreb o dată: le-ai făcut cu condimentele potrivite? Crezi că cele pe care le-ai folosit au reușit 100% să surprindă gustul absolut? Eu am reușit să surprind gustul în fiecare cubuleț. CHIAR ÎN FIECARE! M-am jucat din nou cu noua gamă DELIKAT, primele rețete fiind Frigăruile de pui, apoi Gulașul unguresc cu carne de porc, iar astăzi facem crutoane de pâine și curând voi rămâne fără niciun pliculeț de fericire, dar sunt prea geniale ca să nu le testez în toate felurile haha! Gama DELIKAT conține condimente din 100% ingrediente naturale. Nu sunt folosiți potențiatori de aromă, de aceea, gustul oferit de condimentele DELIKAT este unul autentic, garantat de ingredientele de cea mai bună calitate. Întregul proces de fabricare, de la recoltarea ingredientelor și până la asamblarea produselor, este realizat cu minuțiozitate, pentru ca produsele să ofere un gust bogat și plin de savoare. Mai mult, pentru a păstra proprietățile nutritive și gustul autentic al ingredientelor, condimentele sunt uscate în mod natural și ambalate în condiții ce asigură un nivel ridicat de calitate și siguranță. Produsele nu conțin monoglutamat de sodiu. Condimentele specializate, inclusiv amestecurile de ierburi, conțin sare sau sare de mare, deoarece acestea sunt special concepute pentru a oferi o aromă unică, iar ingredientele sunt mixate în proporții ideale, pe baza unor rețete atent concepute, fără a mai fi necesară adăugarea niciunui alt ingredient. Condimentele simple, nu conțin nimic altceva înafară de ingredientul de bază, prin urmare, nu au în compoziție nici sare (ex. pliculețele oregano conțin doar oregano, etc.). Pentru ce tipuri de preparate sunt potrivite condimentele simple? IENIBAHARUL: aromatizarea peștelui, marinarea cărnii de porc/oaie sau la prepararea murăturilor. CHILLI: specific bucătăriei mexicane, special pentru preparatele cu carne și legume. MĂGHIRANUL: asezonarea preparatelor din pește, mâncărurilor cu cartofi și varză, supelor și sosurilor. BOABELE DE MUȘTAR: asezonarea cărnii/ murăturilor în oțet. OREGANO: poate fi adăugat la carnea de porc/vită/pui/miel/pește, fructe de mare, legume, sosuri de roșii. BOIA DE ARDEI DULCE/IUTE: asezonarea cărnii de pui/porc/miel și a tocănițelor/gulașului/mâncăruri cu legume, a sosurilor de roșii. PIPERUL NEGRU: condimentarea sosurilor,  cărnii de porc/pui/vită/miel/pește. ROZMARINUL: special pentru asezonarea mielului, a vânatului, a cărnii de porc/pui. CIMBRIȘORUL: conferă un gust aparte fripturilor din carne de vită, tocanelor, dar și mâncărurilor cu vinete, dovleci, cartofi, roșii sau ciuperci.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 felii de pâine
  • 5 linguri ulei de măsline
  • usturoi (cât cuprinde)
  • condimente din noua gamă DELIKAT: boia de ardei dulce, ierburi și boia, cimbrișor, ierburi și mărar

Mod de preparare

     Tăiem feliile de pâine sub forma unor cubulețe micuțe. Separat, amestecăm uleiul de măsline împreună cu usturoiul pisat. Punem apoi amestecul peste cubulețele din pâine. O parte din pâine o condimentăm cu cimbrișor și ierburi și mărar. Întindem cubulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm pâinea la cuptor până când s-a rumenit. Atenție să nu se ardă!

      Cubulețele rămase le condimentăm cu amestecul de ierburi și boia și boiaua dulce. Întindem cubulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm pâinea la cuptor până când s-a rumenit. 

      Cred că mai mult mi-a luat să scriu această rețetă decât să o prepar, ha! Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crutoane de paine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Reteta de salata de pui cu mango

Postat de cristeena20

Reteta de salata de pui cu mango

Iata cum se prepara Reteta de salata de pui cu mango Feliile de piept de pui de condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi si curry; stropim cu putin ulei de masline si lasam acoperite...

Citeste continuarea

Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365

Postat de mihaelar63

Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365

Preparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata . Eu am folosit paine neagra cu cartofi . Feliile paine le-am taiat  in patratele mici de 2/2 cm . Am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:16
la 06.07.2018, 10:40
la 06.07.2018, 11:26
Crutoane aromatizate, nu simple, așadar...
la 07.07.2018, 19:58
la 09.07.2018, 12:04

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking