Cuburi concentrate de legume

Postat de lia in Conserve
18 Oct 2010 | 26423 vizualizari
Cuburi concentrate de legume

O reteta minunata, pe care am preluat-o de aici:-http://www.bucataras.ro/retete/9740/cuburi-de-legume.html . Cubuletele sunt foarte bune, inlocuesc cu succes pulberea deVegheta, gasita in comert, este un preparat natural si fara conservanti. Multumesc draga Silvia.

Ingrediente

  • 2 kg morcovi
  • ½ patrunjel radacina
  • ½ telina radacina
  • ½ pastarnac radacina
  • 2 legaturi Frunze de arpagic
  • 250g ulei de masline
  • 2 linguri sare mare
  • 1 lingura piper alb macinat

Mod de preparare

Am curatat legumele, le-am taiat felii (inafara de frunzele de arpagic)si le-am pus la fiert, la abur, pentru 15’. Cand sau racit le-am tocat bine, cu robotul de bucatarie, am spalat si taiat marunt arpagicul, le-am amestecat, am pus uleiul, sarea si piperul si am omogenizat foarte bine compozitia.

Am uns formele cu putin ulei de masline dupa care le-am umplut si le-am dat la congelator. A doua zi, am indepartat formele, iar cuburile le-am impartit in 7 pungi pentru congelator. Cand am nevoie, scot o punga din congelator, imi iau 1-2 cuburi, dupa care leg punga si o pun inapoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi concentrate de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de cartofi

Postat de madi_marin

Supa de cartofi

Ceapa uscata si coditele verzi se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei impreuna cu morcovul taiat rondele. Dupa 5 minute se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cartofii se...

Citeste continuarea

Ciorba de ciocanele afumate

Postat de madi_marin

Ciorba de ciocanele afumate

Ciocanelele se spala bine si se pun la fiert in apa rece. La jumatatea fierberii se adauga toate legumele taiate cubulete si se lasa sa fiarba impreuna. Spre sfarsit se adauga zeama de varza data...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2010, 13:48
bravo Lia!
la 18.10.2010, 13:48
buna idee
la 18.10.2010, 15:19
Super!
la 18.10.2010, 16:22
grozave
la 18.10.2010, 17:08
va multumesc fetelor

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking