Ingrediente
- pt aluat:
- 575 gr faina
- 25 gr drojdie sau 1 pliculet
- 30 gr zahar
- 50 ml ulei
- 5 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 100 ml apa
- esenta rom
- coaja de lamaie si 1/2 lingurita sare
- pt umplutura:
- 200 gr unt
- 100 gr zahar
- nuca macinata sau nuca de cocos
- pt sirop:
- 125 ml lapte
- 150 gr zahar
- vanilie
Mod de preparare
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus (daca e moale mai puneti putina faina) pana face basici, atunci e framantat bine si acoperiti cu un prosop,lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am lasat cam 1ora jumate).
Dupa ce a dospit impartiti aluatul in 4 si din fiecare faceti o foaie pe care o ungeti cu crema obtinuta (bateti untul cu zaharul pana se topeste) apoi dupa preferinta presarati cu nuca sau nuca de cocos. Faceti o rulada din care taiati bucatele de cca 4 cm pe care le puneti intr-o tava una langa alta,lasand sa mai dospeasca 30 min,dupa care dati la cuptorul preincalzit la 180°.
Dupa cca 20 de min le scoateti si ungeti cu siropul obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia, dupa care dati din nou la cuptor pana sunt bine rumenite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|