Cuib de viespi

Postat de susu in Prajituri
29 Dec 2009 | 6298 vizualizari
Cuib de viespi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  •   
  • Pentru aluat :
  • 500 gr faina,
  • 25 gr drojdie,
  • 3 linguri de zahar,
  • 50 ml. ulei,
  • 4 galbenusuri ,
  • 200 ml. lapte ,
  • 100 ml. apa calduta,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • coaja rasa de lamaie.
  •   
  • Pentru crema
  • 200 gr. unt moale,
  • 100 gr. zahar ,
  • 250 gr.
  • nuca macinata.
  •  
  • Pentru sirop:
  • 125 ml. lapte,
  • 150 gr. zahar ,
  •  vanilie.  

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus , dupa care se pune la dospit , pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi .
Se amesteca untul moale cu zaharul ,pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata. Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema , dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm. sau cat de inalta este tava. Intr-o tava unsa si presarata cu faina , se aseaza bucatile taiate din rulou , una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele. Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 180° . Dupa circa 20 min. se scoate tava din cuptor si se varsa deasupra placintii siropul , obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia. Se introduce din nou in cuptor si se lasa pana se coace bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Postat de mirela0911

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...

Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de panacris

Cuib de viespi

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2009, 20:42
Sunt foarte bune cuiburile tale! Cand eram mica mi le facea mama de fiecare data la Craciun. Imi placeau calde. Unde esti copilarie ?
la 29.12.2009, 20:43
Ce cauta ouale rosii acolo ?
la 29.12.2009, 21:13
pai e un mielut, un iepuras , oua rosii pasca cu branza...cred ca e de la Pasti...dar tot sunt delicioase
la 30.12.2009, 18:01
Oooo bine ca m-am uitata. Vroiam sa pstez si eu retea asta. O am de la bunica si credeam ca nimeni nu o mai stie

Foarte buna prajitura.
la 02.01.2010, 14:52
Este masa de Paste de asta apar ouale rosii. Am pe undeva si o poza doar cu cuiburile dar nu mai stiu pe unde.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking