Cuib de viespi

Postat de rhalooka in Prajituri
19 Mai 2014 | 8388 vizualizari
Cuib de viespi

Acest preparat poate fi servit ca atare sau impreuna cu un pahar cu lapte la micul dejun. Este satios si foarte bun. Nu prea ma pricep la framantat aluaturi, insa cu perseverenta am reusit sa duc la bun sfarsit aceasta reteta de doua ori pana acum. Sper sa incercati si voi si sa imi spuneti ce impresii aveti.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 300 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 100 gr nuci macinate

Pentru sirop:

  • 400 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie/ rom

Mod de preparare

Pentru aluat: Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, apoi se lasa la dospit langa o sursa de caldura.

Pentru umplutura: Se mixeaza bine untul cu zaharul pana devine spuma si apoi se adauga nuca. Compozitia nu va fi prea groasa, asa ca nu trebuie sa va speriati de rezultat.

Dupa ce aluatul s-a dospit,il impartim in 2 parti egale.
Intindem cu ajutorul sucitorului o foaie ca de placinta, nu foarte subtire, si adaugam jumatate din crema dupa care rulam totul, ca pe strudel. Dupa ce am realizat "rulada" taiem, cu un cutit foarte bine ascutit, bucati de 5 cm, ca si cand deserul ar fi copt deja.

Repetam procedeul si cu cea de a doua foaie.

Intre timp pregatim cuptorul si tava tapetata cu hartie de copt. Punem bucatie de desert in tava, in "picioare", asfel incat sa vedem umplutura. Lasati o distanta  de 5 cm intre bucati. Le mai lasam in tava sa se dospeasca pentru inca 15 minute dupa care le bagam in cuptorul bine incins.

Pentru sirop:  Se amesteca bine laptele cu zaharul pana cand se topeste si apoi se adauga esenta dorita.
Cand bucatile de aluat au inceput sa se rumeneasca, se scoate tava si se pune omogen sirop peste fiecare "piesa" in parte. Eu folosesc o pensula de silicon. Apoi se da tava din nou la cuptor pentru inca aproximativ 10-15 minute(depinde de cuptor).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Postat de mirela0911

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...

Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de panacris

Cuib de viespi

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2014, 20:18
iubesc praji asta
la 19.05.2014, 21:18
Ce buni!
la 19.05.2014, 22:47
la 20.05.2014, 09:09
foarte bun
la 20.05.2014, 14:58
bzzz, bzzzzz, ce bun! )))

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking