Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

Postat de RuxyRux in Somon
19 Mai 2011 | 5236 vizualizari
Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

Delicioase si ca aperitiv, dar perfecte si ca fel principal....reteta din Cartea Secretele Bucatariei, Retete internationale pentru familia ta...

Ingrediente

  • 300 gr file de somon
  • 1 fir mare de praz( eu l-am inlocuit cu  cateva fire de arpagic, am zis daca e cu arpagic...cu arpagic sa fie)
  • 100 ml vin alb demi
  • 7 fire de arpagic verde
  • 100 ml smantana
  • 15 gr unt
  • 2 lamai
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se scoate pielea somonului si se taie fasiute. Se spala prazul, in cazul de fata arpagicul si se taie felii, apoi se amesteca intr-un vas cu somonul. Se potriveste de sare si piper.

Se tapeteaza tava de cuptor cu pergament( hartie de copt),  apoi cu o lingura se pun gramajoare din compozitia de somon. Stropim cu vinul fiecare cuib in parte.

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.

Scoatem cuiburile cu o spumiera si apoi le tinem la cald. 

Strecuram printr-o sita sosul ce a ramas in tava.

Il turnam intr-o craticioara, adaugam untul, smantana si cinci fire de arpagic verde curatate si taiate bucatele. Potrivim de sare.

Pastram doua fire intregi pentru ornat.

Sosul se pune pe foc iute si se lasa sa scada cam 2/3 la foc iute.

Spalam lamaia o curatam de coaja apoi o feliem subtire.

Asezam pe farfurie cate trei felioare de lamaie punem deasupra cate un cuib de somon, apoi ornam cu coaja de lamaie taiata panglicute, arpagic taiat marunt si servim sosul separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Medalion de somon la gratar

Postat de ela

Medalion de somon la gratar

Pregatim marinata:punem intr-un castron uleiul de masline,zeama de lamaie,usturoiul si condimentele(fiecare stie cum mananca de condimentat ) si amestecam bine totul. Punem pestele intr-un vas...

Citeste continuarea

Tort cu somon afumat

Postat de ianculubita

Tort cu somon afumat

O forma rotunda de tort sau un castron, unsa cu cateva picaturi de ulei, o tapetam cu folie alimentara si o lasam deoparte. Intr-un vas punem somonul taiat cubulete (doar jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2011, 23:17
mmm, un piculet de somonut pentru mine?
la 19.05.2011, 23:28
tare bine arata
la 19.05.2011, 23:39
O portioara mica mica
la 19.05.2011, 23:41
iar somon....ce pofta imi este ,ma omori cu somonul asta,imi placeeeee...
la 19.05.2011, 23:55
Ana...un piculet si pentru tine fata frumoasa

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking