Cum pastram icrele proaspete

Postat de Ina in Peste
4 Iun 2013 | 43121 vizualizari
Cum pastram icrele proaspete

Multe persoane se vaita ca nu pot pastra icrele de peste mult timp, ca se inmoaie, ca fac mucegai, ca prind miros urat... Mie-mi tin luni de zile, fara sa se intample nimic rau...

Ingrediente

  • icre proaspete
  • sare de bucatarie
  • borcane curate si uscate
  • ulei

Mod de preparare

Dupa ce scoatem icrele din peste indepartam pe cat posibil membrana care le tine si amestecam cu o lingura de lemn, pentru omogenizare. Adaugam sare de bucatarie astfel incat lichidul ce leaga bobitele de icre se va albi usor . Chiar daca vi se pare ca e cam multa sare, nu ezitati sa adaugati, altfel icrele nu vor tine mult timp. 

Punem icrele in borcane curate  cu capac si dam la frigider.

Este posibil ca in 2-3 zile sa se lase la fundul borcanelor un lichid rosiatic. E semn ca nu am pus suficienta sare .Desfacem capacele si scurgem lichidul, apoi adaugam putina sare peste icre  si amestecam  din nou , folosindu-ne de lingura din lemn . Daca borcanul nu este suficient de plin, acoperim icrele cu o pelicula de ulei din floarea soarelui, pentru a evita formarea mucegaiului.

Pastram borcanele in frigider.

La inceput icrele sunt maronii la culoare, dar dupa alte cateva zile de pastrat cu sare vor capata o culoare portocalie, semn ca-s numai bune de gatit .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum pastram icrele proaspete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Postat de cristeena20

Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Iata cum se prepara Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza) Curatam si portionam pestele (eu l-am cumparat asa gata curatat si taiat- e un peste mare si greu de portionat); curatam si...

Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de Ina

Salata de icre de crap

Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si  presaram  un varf de cutit cu sare de lamaie. Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2013, 21:53
la 04.06.2013, 21:55
da de ce le pastrati?
la 04.06.2013, 21:55
da ce de icre....
la 04.06.2013, 21:56
Sa le fac salata, Dia' ))
la 04.06.2013, 21:59
E bine de tinut minte, poate se va duce si Adi la pescuit intr-o zi, cine stie

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking