Ingrediente
- 2 vinete mari sau trei mai mici, după cum am folosit şi eu,
- 300 gr. ciuperci proaspete Champignon,
- 1 dovlecel,
- 1 legatura mărar,
- 1 legătură pătrunjel,
- 4 fire ceapă verde,
- 4 fire usturoi,
- 6 linguri gris,
- 5 oua,
- 2 linguriţe ulei de masline,
- sare şi piper după gust.
Mod de preparare
Pentru început punem 2 litri apă cu un praf de sare la fiert. Apoi spălăm legumele şi tăiem totul cubuleţe. Vinetele cuburi mari, iar dovlecelul si ciupercile, mărunţel, cam cât un bob de porumb.
Cand apa a dat în clocot opărim vinetele, apoi le lăsăm într-o sită la scurs. Cand s-au răcit cumplet le stoarcem bine, bine până eliminăm toată apa.
Într-un bol amestecăm toate legumele şi verdeaţa tocate mărunt cu 4 din cele 5 ouă, grişul, sare şi piper.
Eu am folosit o formă de silicon şi nu a fost necesar s-o ung, însă dacă nu aveţi de silicon nu uitaţi s-o ungeti cu ulei de măsline şi s-o tapetaţi cu puţin griş.
Apoi puneţi toată compoziţia în tavă, turnaţi la suprafaţă oul bătut şi apoi stropiţi cu puţin ulei de măsline.
Introduceţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc mediu aproximativ 40 minute.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|