Cum se curata o rodie

Postat de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras
9 Mar 2017 | 9933 vizualizari
Cum se curata o rodie

Rodia este un fruct bogat in vitamine si antioxidanti. O singura rodie pe zi asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulti, este bogata in acid folic si vitaminele A si E. Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Consumul de rodie are numeroase efecte benefice asupra fertilitatii, impotriva bolilor de inima, artrita, cancer si are efect anti-imbatranire. Sezonul rodiilor este toamna, in lunile septembrie-noiembrie, fiind anotimpul perfect pentru a face o cura cu rodie. Se poate folosi in salate sau in diverse sosuri, in sucuri sau consumata ca atare.

Ingrediente

  • 1-2 rodii

Mod de preparare

Rodia se poate curata in doua moduri:

Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur imprejur, de sus in jos, urmarind linia membranei albe. Se desface din interior catre exterior, in felii, dar fara sa le rupeti de tot. Se elimina cat mai mult din membrana alba din jurul bobitelor. Se tine apoi rodia deasupra unui bol, cu bobitele in jos si se bate bine cu ajutorul unei linguri pana cad toti samburii in castron.

Pentru a doua varianta, se procedeaza la fel ca la prima, cu mentiunea ca dupa ce se desface rodia in felii, se curata fiecare felie intr-un bol cu apa. Astfel, evitati sa va stropiti cu sucul de rodie, iar procedeul este foarte rapid. Eliminati cu ajutorul unei linguri resturile de membrana alba din apa si apoi scurgeti printr-o sita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se curata o rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Cum se toaca verdeturile

Postat de AlexTeacher

Cum se toaca verdeturile

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe...

Citeste continuarea

Cum se face aluatul de foietaj

Postat de AlexTeacher

Cum se face aluatul de foietaj

Foloseste o faina tip 550 cu continut mare de gluten si un unt cu 84% -82 % grasime, care sa fie rece. E foarte important, daca il apesi, sa nu iasa apa din el, asa stii ca este un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2017, 14:08
Cred ca imbatranesc si m-am sclerozat, dar zau ca ne-ai mai aratat cum se face....)
la 09.03.2017, 14:10
Cred ca ai vazut pe FB Cleme )
la 09.03.2017, 14:11
Ba da, esti bine, dar m-a rugat Bucataras sa inscriu "lectia" drept reteta si nu articol, asa ca m-am conformat
la 09.03.2017, 14:14
Timea eu mai rar bantui pe facebuce dupa retete....
la 09.03.2017, 14:14
Cleme rezulta ca tu esti ok eu nu )

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking