Cum se face mamaliga

Postat de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras
6 Iul 2017 | 6447 vizualizari

Astazi te-nvat cum sa pregatesti mamaliga. Si pentru ca uneori poti intampina probleme, iti prezint doua variante diferite, dar usoare. Mamaliga este nelipsita de pe masa romanilor, asa ca e mai mult decat necesar sa stii sa o faci. Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

Ingrediente

Mamaliga de post:

  • 200 g de malai
  • 1,1 litri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare

Mamaliga cu malai prefiert:

  • 210 g de malai prefiert
  • 1 litru de apa
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 50 g de unt
  • 1 lingurita rasa de sare

Mod de preparare

Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand apa a inceput sa fiarba, incorporeaza sarea si da focul mic. Pune un capac sau o sita deasupra si lasa totul sa fiarba cca 20 min. Din 5 in 5 minute, amesteca bine, insistand atat pe margini, cat si la baza cratitei. Dupa 20 min, incorporeaza si uleiul si mai lasa 5 min.


Mamaliga cu malai prefiert: Este si varianta pe care o recomand, mai ales daca esti la inceput de drum. E imposibil sa dai gres cu-asa ceva. 
Pune apa intr-o craticioara cu fund dublu, asaz-o pe foc si dizolva sarea in aceasta. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adauga laptele fierbinte, pune malaiul treptat, amestecand energic cu un tel si da focul mic. Nu te opri din amestecat. Dupa cateva min, pune untul si continua sa amesteci energic inca jumatate de min. Cand malaiul incepe sa respire, opreste focul si da-o la o parte. Aceasta se va intari pe masura ce se raceste.


Acestea au fost cele doua variante de mamaliga. Au cateva lucruri in comun, insa secretul care sta la baza unei mamaligi perfecte este malaiul de calitate. Daca totusi doresti o consistenta mai moale decat ceea ce ti-am pregatita astazi, tot ceea ce trebuie sa faci, este sa mai adaugi intre 100-200 ml de apa in plus fata de reteta de baza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Mamaliga traditionala

Postat de andra001

Mamaliga traditionala

Vom pregăti ingredientele prezentate mai sus, apoi vom lua o cratiță, adăugând apa rece și mălaiul. Înainte de a se pune la foc, se va amesteca ușor cu o lingură de lemn,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.07.2017, 19:48
la 07.07.2017, 06:55
la 07.07.2017, 11:37
la 11.07.2017, 19:03
Mie-mi place mamaliga nu doar fiarta, ci si coapta si care "cade" singura din cratita, fara ajutor
la 17.07.2017, 11:11

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking