Cum se face shaorma

Postat de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras
19 Iul 2017 | 28576 vizualizari

  Salutare si bine v-am gasit la o noua reteta.   Astazi m-am gandit sa va pregatesc o reteta atat de populara si atat de veche incat pare c-a fost pe-acest Pamant inca de la facerea lumii :))   Shaorma de pui, evident ! Reteta video pas cu pas o gasiti mai sus.   

Ingrediente

  • Pentru pui:
  • Ienibahar macinat – ½ lingurita
  • Boia dulce – 1 lingurita
  • Turmeric – 1 lingurita
  • Ghimbir uscat – ½ lingurita
  • Piper cayenne – ½ lingurita
  • Scortisoara macinata – ½ lingurita
  • Usturoi pudra – 1 lingura
  • Coriandru macinat – ½ lingura
  • Ulei de masline – 3 linguri
  • Sare, piper Mai ai nevoie de:
  • Lipie libaneza – 2 buc mari / 4 mici
  • Rosii – 2 buc
  • Castraveti murati – 4 buc
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Patrunjel – ½ legatura
  • Varza alba – 30 g
  • Varza rosie – 30 g
  • Cartofi – 2-3 buc
  • Ulei pentru prajit
  • Salata – cateva frunze
  • Ardei iute (optional)

Pentru maioneza:

  • Galbenus de ou crud – 1 buc
  • Galbenus de ou fiert – 1 buc
  • Mustar simplu – 1 lingura
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Sare dupa gust
  • Ulei vegetal cat cuprinde (in functie de cat de multa doriti sa faceti)

Extra:

  • Usturoi – 1 catel zdrobit
  • Ketchup picant – 1-2 linguri
  • Smantana – 2 linguri

Mod de preparare

 

Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol;

 Amestec toate condimentele;

 Le stropesc cu ulei si le condimentez bine;

 Le pun pe o hartie de copt si le bag in cuptor la 170 de grade sa se gateasca;

 Intre timp ma voi ocupa de maioneza.

 E bine ca galbenusul fiert sa nu fie foarte, foarte fiert, pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. In acest caz il trecem printr-o strecuratoare mica; Iar galbenusul crud trebuie sa nu fie foarte rece, pentru a se incorpora mai bine.

 Voi pune apoi mustarul, putina sare si sucul de la o jumatate de lamaie. Din punctul meu de vedere, daca adaugi mustar si lamaie nu mai are cum sa se taie. 

Si-acum voi pune putin ulei. Maioneza trebuie hidratata putin cate putin daca vrem sa nu se taie.

 Si-acum e decizia voastra ce vreti sa folositi: lingura de lemn, tel, sau mixer. Eu o sa folosesc mixer ! De ce? Pentru ca vreau sa muncesc mai putin in primul rand, dar sa si dezmint zvonul cum ca la mixer se va taia. Incepem pe viteza mica – cand ajungem la consistenta asta, adaugam ulei treptat. Si-n functie de cat de multa maioneza dorim, atata ulei adaugam. Repet, treptat !

 Asta-i consistenta pe care o cauti. Sa stea in tel si sa nu cada !

 O sa dau deoparte 4 linguri. 2 linguri le amestec cu usturoiul zdrobit bine si astfel voi avea maioneza cu usturoi, iar celelalte 2 le voi amesteca cu ketchup picant si smantana, si astfel voi avea sos picant.

 Asadar recapitulare: baza de maioneza, maioneza cu usturoi si cea iute.

 Salata, spalata foarte bine in prealabil, se rupe;

 Patrunjelul se toaca marunt;

 Varza o voi toca fasii, iar castravetii murati si rosiile rondele;

 Nu in ultimul rand ceapa rosie, pe care o voi taia julien;

 Cartofii ii voi pune la prajit;

 I-am avut aici in apa cu gheata, pentru a mai le mai scoate din amidon si a-i face mai crocanti;

 Ii tapetez bine cu servetele si ii pregatesc de prajit.

 Incing uleiul bine in acest tuci, si adaug cartofii;

 Cand au devenit aurii ii scot pe o farfurie cu servetele;

 Ii asezonam cu sare si piper;

 Acum c-am terminat aproape totul, sa verificam puiul !

 Este gata !

 O sa-l scot pe-acest tocator, apropo miroase extraordinar, si-l las putin sa se raceasca;

 Incep montajul.

 Ung o lipie libaneza cu maioneza simpla si adaug fasii de carne, cartofi prajiti sos picant si sos de usturoi, rosii, patrunjel varza alba, varza rosie, salata si optional ceapa rosie sau rondele de ardei iute;

 O rulez si o strang la capete cu putina hartie de copt;

 

Voila !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face shaorma" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cum se face piure de cartofi

Postat de AlexTeacher

Cum se face piure de cartofi

Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele. Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba...

Citeste continuarea

Blat de tort clasic

Postat de MotanLaOale

Blat de tort clasic

Ouale se separa in albusuri si galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2017, 17:16
Eu nu cred ca refuza cineva shaorma
la 19.07.2017, 17:21
Tare mult imi place si mie
la 19.07.2017, 17:52
buna tare
la 19.07.2017, 19:54
Shaorma pregatita in casa imi place si mie!
la 20.07.2017, 08:57
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking