Ingrediente
- 12-13 kg de roșii sănătoase și bine coapte
- 10 linguri rase de sare mare, neiodată
- 10 linguri rase de zahăr
- 10 aspirine obișnuite
Mod de preparare
Cum se face sucul de rosii. Se spală bine roșiile și se pun la scurs.
Se taie felii în așa fel încât să încapă cât mai ușor în mașina de stors (manuală sau electrică, de care aveți). Sucul rezultat se pune în oală și se fierbe la foc mic, cu sarea și zahărul, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul oalei.
Între timp, se spală bine sticlele și se scurg de apă.
Când sucul din oală a scăzut la aproximativ 8 l (apreciere ochiometrică!) se adaugă aspirinele pisate fin, se mai dă un clocot și se dă oala jos de pe foc. Sucul se toarnă fierbinte în sticle.
Se capsează imediat, se acoperă cu pături într-un loc retras și se lasă să se răcească chiar și 3 zile. Se dau la cămară fără să mai fie nevoie de alte metode de sterilizare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|