Cum se face untul de casa

Postat de mitinita in Mancare copii
5 Apr 2011 | 19024 vizualizari
Cum se face untul de casa

Cel mai bun unt pe care l-am mancat vreodata e cel din fotografie si de cand am incercat varianta homemade nu am mai cumparat unt din comert.Aveam si eu reteta postata pe un site in engleza cu scopul de a o incerca,am vazut si pe la Radu Popovici un articol sau chiar reteta si pana la a face unt de casa nu a mai fost cale lunga. Iaurt de casa fac deja de ani de zile, dar unt nu incercasem si nu auzisem pe cineva sa faca. Eu imi procur laptele de la tarani, nu vreau sa-i fac reclama,dar prefer sa dau un lapte bun copiilor si nu unul care are un continut ridicat de apa. De vreme ce fac iaurt se observa diferenta:)) Am fiert laptele si l-am bagat la frigider. Caimacul care se formeaza deasupra se ia si se aduna intr-un borcan. Eu iau 4 litri de lapte pe saptamana si am strans caimacul 2 saptamani si s-a umplut un borcanel de 400 ml. Am folosit un stick blender la care am atasat telul.

Ingrediente

  • 400 ml de caimac sau smantana dulce

Mod de preparare

Se pune intr-un recipient inalt,eu am folosit cel de la stick blender.

Incepe sa bati untul.

Dupa un minut obtii o crema,similara la consistenta cu Cremoso din comert.

Initial am crezut ca ajunge,dar parca nu arata bine si vorba aia "bate untul pana iese apa".

Cand incepe sa se separe si se lipeste untul de tel ai obtinut unt.

Prima data nu am aruncat toata apa care a ramas,sa o faceti ca se acreste.

A doua oara am pus untul in proasoape de bucatarie absorbante de unica folosinta si am scapat de surplusul de lichid.

Incercati si nu o sa va para rau!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face untul de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu prune si nuci

Postat de AdrianUdrea

Tarta cu prune si nuci

Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul.  Se opresc cateva prune si pentru decor. Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca...

Citeste continuarea

Chiftelute la multicooker

Postat de merisor67

Chiftelute la multicooker

Curatam legumele si le spalam bine, iar carnea tocata o asezonam cu condimentele si sarea. Trecem prin masina de tocat ceapa si usturoiul si le amestecam cu carnea tocata. Apoi trecem prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2011, 20:06
foarte interesant, am sa incerc neaparat
ai batut cu mixerul?
la 05.04.2011, 20:08
merita ıncercat ;felicitari
la 05.04.2011, 20:11
stii adina cind eram prin clasa a 8 a mergeam in vacanta la mama cumnatului meu si ea facea unt in casa pune untr-un borcan caimacul il inchidea cu o punga si apoi capacul si il agita pina se alegea untul adevarat si acum i-mi amintesc gustul
la 05.04.2011, 20:18
diana,eu am folosit un mixer vertical,dar uite ce sugestie are aziz
la 05.04.2011, 20:19
bun!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking