Cupcakes cu cacao si topping de caramel

Postat de Brindusa in Prajituri
29 Noi 2011 | 4786 vizualizari
Cupcakes cu cacao si topping de caramel

Prajituricile astea au aparut din ce am gasit prin frigider si camara. Prin urmare au de toate: cacao, ciocolata neagra, smantana, ciocolata alba, caramele, alune de padure. N-au cum sa nu fie bune, asa-i? :))))

Ingrediente

  • 300 g smantana grasa
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 g ciocolata 55% Kandia
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 linguri esenta naturala de vanilie
  • Pentru topping
  • 200 g caramele cu cacao (sau simple)
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare

Amesteca bine faina cu praful de copt.

Taie pastaia de vanilie pe lungime si razuieste semintele. Pune-le in smantana si amesteca. Incalzeste smantana la foc mic, amestecand incontinuu, pana face cateva basici Smantana trebuie sa fie calda, dar sa nu fi fiert. Pune cacaoa in smantana si amesteca bine, sa nu fie cocoloase. Adauga ciocolata taiata in bucati si amesteca pana se topeste.

Amesteca zaharul cu ouale si bate-le cu mixerul cam 5 minute, pana ce se albesc si se intaresc putin.

Incalzeste cuptorul la 180 C

Adauga esenta de vanilie in crema de oua si amesteca. Adauga crema de smantana si amesteca. Adauga faina si amesteca usor, pana o incorporezi.

Pune coca in tavile speciale de cupcakes, in hartii. Umple-le 3/4, nu total. Coace-le cam 15 minute. Raceste-le.

Pentru topping, pune caramelele intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri cu lapte. Topeste-le la foc mic. Adauga ciocolata alba rupta in bucati si amestec-o pana se topeste. Lasa toppingul sa se raceasca usor. Toarna toppingul peste fiecare cupcake.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu cacao si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni

Postat de Corina33

Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni

Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2011, 21:38
pai preparatele cu de toate sunt cele mai bune
la 29.11.2011, 22:28
e plina camara se vede..............
la 29.11.2011, 22:39
next time...asta fac
la 29.11.2011, 22:44
Ce frumos arata!
la 29.11.2011, 22:51
Primul impuls este saintinzi mana si s-ati lingi apoi degetele

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking