Ingrediente
- Ingrediente briose:
- 1 ou
- 150g zahar
- 130g faina
- 50ml lapte
- 50ml unt
- 1 lingurita praf de copt
- 100g cocos
- vanilie
- Ingrediente crema:
- 3 albusuri
- 100g zahar
- 200g unt (82% grasime)
- vanilie
Mod de preparare
Pregatim briosele: Intr-un bol mixam oul,zaharul,laptele si untul topit pana cand zaharul s-a topit.Adaugam apoi si faina,praful de copt,cocosul si vanilia si amestecam.
Punem foile pentru briose in tava speciala pentru briose si umplem foile cu o lingura din aluatul facut.Dam tava la cuptor pana cand briosele sunt coapte complet.
Pana se racesc briosele facem si crema: amestecam putin albusurile cu zaharul si le punem apoi pe baie de aburi amestecand continuu. Amestecam in albusuri pana cand zaharul este topit de tot ( pentru a verifica daca este topit complet, luam intre degete putin din amestec si vedem daca se mai simt granule de zahar, iar daca se mai simt, mai lasam pe foc amestecul pana cand se dispar de tot).
Dupa ce zaharul s-a topit,mixam albusurile la viteza maxima pana cand bolul si amestecul s-au racit. Compozitia rezultata trebuie sa fie tare si sa nu cada de pe mixer. Punem apoi untul (lasat la temperatura camerei) peste amestecul de albusuri, cub cu cub. Nu punem alt cubulet de unt pana cand celalalt nu este incorporat complet! Adaugam apoi si vanilia.
Luam briosele si le decoram cu crema de unt si bezea elvetiana cu ajutorul unui pos.Eu am decorat cupcakes-urile in mijloc cu un trandafir din pasta de zahar,mi-a placut la nebunie cum arata!
Spor la prajitureala si apoi, desigur, spor la savurare :)) !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu crema de unt si bezea elvetiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|