Ingrediente
- 40cl.lapte,
- 80g. faina de tapioca,
- 3 oua,
- 100g. smantana,
- 2 cukkini,
- 160g.somon afumat,
- piper;
Mod de preparare
1.Se preincalzeste cupotorul la 180*C.
2.Se ung cu unt formele -6 bucati -pentru preparat.
3.Se pune la fiert tapioca dupa indicatiile de pe ambalaj in lapte cald,invartind incontinuu.Se lasa la rece.
4.Se separa ouale.Se adauga galbenusurile si smantana in compozitia cu tapioca si se amesteca bine.
5.Se incorporeaza si dovleceii taiati cubulete si opariti in apa cu sare si fasiile de somon agumat.Se condimenteaza cu piper.
6.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitia de tapioca.Se toarna in cele 6 forme.
7.Se pun formele intr-o tava cu apa si se coc 40 de minute la cuptor, in bain-marie,apoi se scot si se tin la rece.
8.Se servesc reci ,direct din forme, cu o salata alaturi.
Obs:In loc de dovlecei, se poate folosi broccoli sau praz.
Daca ti-a placut reteta noastra "CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|