Flan cu ton, spanac si somon afumat

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
4 Apr 2012 | 5584 vizualizari
Flan cu ton, spanac si somon afumat

Bun tareeeeeee......daca iubiti tartele sarate cu peste si legume atunci veti descoperi ceva delicios!

Ingrediente

  • 1 lamaie mare bine spalata si taiata felii subtiri
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • sare piper dupa gust
  • 250 gr ton in ulei scurs
  • 3 linguri de faina
  • 3 fire de ceapa verde
  • 250 gr somon afumat( o bucata)
  • 1 ceapa tocata
  • 300 gr smantana
  • 450 gr spanac congelat si dezghetat
  • 125 gr malai
  • 60 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • 100 gr unt topit
  • untisor pentru ornat

Mod de preparare

Punem pe foc intr-o craticioara laptele, 125 ml, amestecat cu doua oua batute si apoi spanacul dezghetat. Lasam pe foc cateva minute pana se leaga compozitia amestecand usor.  Adaugam si smantana faina si ceapa. Mai lasam putin pe foc( maxim 5 min). Introducem blenderul cel cu picior si facem compozitia crema. Potrivim de sare si piper.

Taiem marunt ceapa verde.

Amestecam tonul bucati cu somonul curata bine de tot de oase.( Atentie mare!)

Tapetam o forma rotunda de tarta cu hartie de copt si punem feliile de lamaie.

Va sugerez sa gustati dintr-un colt de lamaie, sa nu cumva sa fie amara coaja pentru ca veti avea un flan amar.

Peste feliile de lamaie punem pestele amestecat cu ceapa verde.

Asezam crema de spanac deasupra.

Blatul il facem amestecand faina cu malaiul, praful de copt si sarea apoi deasupra punem untul topit, oul si laptele ramas.( 125 ml)

Amestecam bine si turnam deasupra spanacului avand grija sa umplem bine si marginile.

 Coacem pentru 30 de minute la 220 grade celsius, sau pana este bine rumenit si mijlocul se intareste.

Lasam sa se raceasca perfect, aopi intoarcem pe un platou. Inlaturam foaia de copt.  Decoram cu untisor sau dupa dorinta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu ton, spanac si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Crostini cu gorgonzola și roșii cherry

Postat de Bucataras

Crostini cu gorgonzola și roșii cherry

Cum se prepara Crostini cu gorgonzola și roșii cherry: Tăiați bagheta în felii de cca 1.5 cm grosime și așezați-le în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Aperitiv cu cartofi, carnati si oua

Postat de mirela0911

Aperitiv cu cartofi, carnati si oua

Intr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2012, 17:14
la 04.04.2012, 17:15
oooooo da cum arataaaa!!!
la 04.04.2012, 17:17
bune tare conservele Rio noua ne place tonul cu rozmarin
la 04.04.2012, 17:17
Laura...multumesc de aprecieri
la 04.04.2012, 17:18
Azizule...bun si cu rozmarin...tare bun

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking