Placinta de peste ruseasca

Postat de RuxyRux in Somon
24 Mai 2012 | 15543 vizualizari
Placinta de peste ruseasca

Somon si ton in sos delicios de nucsoara si patrunjel, invaluite intr-un aluat grozav de gustos...poftiti la cina!

Ingrediente

  • 300 gr ton in ulei de masline
  • 250 gr somon afumat
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de patrunjel proaspat
  • piper negru macinat
  • 2 oua fierte tari curatate si tocate
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 varf de lingurita de nucsoara macinata
  • 2 linguri rase de patrunjel tocat
  • 1 ou batut
  • Aluat:
  • 375 gr faina( si inca o manuta)
  • 240 gr unt
  • 2 lingurite de sare
  • piper
  • un praf de chimen macinat
  • 5 linguri iaurt
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de palmier( sau de masline)

Mod de preparare

Am apelat din nou la aluatul meu de tarta care mi se pare senzational si nimic nu ma face deocamdata sa il schimb, seamana perfect cu aluatul frantuzesc. ( daca doriti puteti folosi aluat frantuzesc cumparat).

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam in mai putin de 5 minute o coca pe care o vom mai invalui intr-o manuta de faina pana nu se va mai lipi de maini. Il invelim intr-o folie alimentara si il punem la rece o ora sau pana cand vom termina de preparat compozitia.

Intr-o craticioara punem laptele, apa,  foaia de dafin, patrunjelul putin piper si adaugam somonul  bucati. Lasam sa dea un clocot dupa care stingem focul si tragem vasul de pe foc, uitand de el zece minute. Se scurge si apoi se pastreaza lichidul.

Intr-un castronel amestecam tonul ( bine scurs)si ouale tocate. Topim intr-o tigaie untul, adaugam faina si o prajim un minut, avand grija sa amestecam tot timpul. Adaugam treptat lichidul oprit si amestecam bine pana se ingroasa. Adaugam sucul de lamaie, nucsoara, patrunjelul si le fierbem un minut.

Amestecam cu grija sosul cu somonul , tonul si ouale. Lasam o ora sa se raceasca perfect.( nu cumva sa puneti compozitia calda peste aluat caci se va topi, avand unt).

Scoatem de la rece aluatul si pe o foaie pergament il intindem in forma de patrat cu latura de 30 cm. Punem in mijloc umplutura de peste si ou, umezim marginile aluatului cu putina apa, apoi ridicam doua colturi opuse punandu-le peste amestec, suprapunandu-se putin in mijloc. Repetam si pentru partea opusa suprapunand colturile peste primele. Apasam imbinarile cu o furculita si apoi ungem cu oul batut. Mutam placinta pe tava de cuptor ( cu tot cu pergament)

Coacem placinta in centrul cuptorului pentru 30-40 de minute functie de cuptor la 220 de grade.

O putem servi rece sau fierbinte dupa dorinta si ornam cu un fir de patrunjel. E minunat de buna...mai ales pentru iubitorii gustului de peste afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de peste ruseasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Somon cu mandarine in stil asiatic

Postat de mihaelar63

Somon cu mandarine in stil asiatic

Pestele l-am spalat si l-am tamponat de excesul de umiditate. Se portioneaza fileul de somon in bucati de maximum 3 degete latime. Somonul astfel portionat va fi mai usor de manipulat la...

Citeste continuarea

Somon cu legume la tigaie

Postat de oanapl

Somon cu legume la tigaie

Speli legumele si apoi tai morcovul curatat si dovlecelul in feliute subtiri (pe care le tai in 4). Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi morcovii, dovleceii, porumbul si rosiile si adaugi sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 22:01
la 24.05.2012, 22:01
sunt prima servita
la 24.05.2012, 22:02
m-am inselat
la 24.05.2012, 22:03
Ce fete rapide multumesc Alinutzika, Lau...va pup
la 24.05.2012, 22:05
bun bun

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking