Ingrediente
- 8 buc piscoturi
- 0.5 kg branza vaca sau ricotta
- 4 linguri zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 1pahar vin alb sec
Mod de preparare
Intr-un castron mai mic asezam in asa fel incat sa acoperim fundul castronului piscoturile pe care le-am inmuiat innainte in vin alb .
Branza o zdrobim bine cu furculita sau cu blenderul , punem in ea zaharul (gutati dup ace amestecati bine , deoarece poate nu e sufficient de dulce ) , daca mai trebuie mai adaugati zahar .
O impartim in jumate . O jumate o punem peste piscoturile deja asezate in castron si nivelam si presam usor . In cealalta jumate punem cacao si o amestecam bine .
O punem sip e aceasta in castron , nivelam si presam . Deasupra punem piscoturile ramase si inmuiate in vin . Apasam bine , insa trebuie sa avem grija sa nu rupem piscoturile si dam la frigider pana se raceste.
Inainte de servire rasturnam compozitia din castron pe un platou , pudram cu cacao si taiem .
P.S. Folositi un castron mai mic , ca sa aveti inaltime la acest desert . Mie mi-au iesit 6 felii cam de 100 gr bucata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|