Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici

Postat de marcelalidia22 in Torturi
8 Iul 2015 | 3953 vizualizari
Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si  piersici

Un tort care va poate racori in zilele calde de vara

Ingrediente

  • 1 disc de blat de Colomba de 1,5 cm grosime 
  •  2 iaurturi natur de 150 g / fiecare
  • 1 mascarpone de 250 g 
  •  150 g zahar
  • 1 cutie mare de compot de piersici
  • 1 ½ lg.de gelatina in granule

Mod de preparare

Se taie un disc dintr-o Colomba ( cozonac italian ) de grosimea de 1,5 cm.

Se amesteca mascarponele cu zaharul si iaurtul natur impreuna. Se da apoi la rece timp de 30 minute  ca sa se nu fie prea moale.

Intre timp se taie marunt piersicile din compot deja scurse de sirop.

Intr-un pahar se prepara gelatina cu 1/2 de apa in pahar si se amesteca putin sa nu faca cocoloase, si se lasa 2-3 minute sa se umfle gelatina.

Se scoate crema din frigider si se adauga piersicile taiate marunt si se amesteca.

Apoi se adauga si gelatina si se amesteca impreuna cu crema.

Se prepara un bol din sticla de salata de fructe in care se pune pelicola in interiorul bolului ca sa se poata rasturna mai bine tortul pe farfurie.

In bol se toarna crema de iaurt,mascarpone si piersici si peste se adauga discul de cozonac Italian “ Colomba ”.

Se da la frigider pana in ziua urmatoare.

Pofta buna!

P.S. In loc de colomba ( cozonacul italian ) se poate pune si Blat din Pan de Spagna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Martini cheesecake cu fructe de padure

Postat de RuxyRux

Desert Martini cheesecake cu fructe de padure

Biscuitii 2 pachetele se fac faina, se maruntesc la robot. Se face pudra si celalalt pachetel de biscuiti si se lasa deoparte intr-un bol separat. Pe un platou de tort se monteaza doar...

Citeste continuarea

Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Postat de Constelatialeu

Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Blat : Am folosit o forma cu diametru de 24 cm , tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2015, 13:46
super
la 08.07.2015, 13:50
Racoritor si gustos!
la 08.07.2015, 21:53
la 09.07.2015, 03:35
la 09.07.2015, 09:06

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking