CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Cupola cu portocale

Postat de Creatsa in Torturi
19 Noi 2015 | 4003 vizualizari
Cupola cu portocale

Usoara,pufoasa si plina de aroma !!!

Ingrediente

Rulada:

  • 5 oua medii
  • un praf de sare
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri gem de caise

Blat de baza:

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita coaja de portocale

Orange curd:

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • zeama de la o portocala
  • 30 g unt

Crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • orange curd
  • 2 lingurite gelatina+2 linguri de apa rece
  • 1 lingurita vanilie

Strat ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 50 ml frisca lichida

Extra:

  • 2 linguri gem de caise
  • 150 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plic tort gelee

Mod de preparare

Rulada:

Bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adauga treptat zaharul si zaharul vanilat ,si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga galbenusurile ,si mai mixeaza cateva secunde.

Cu ajutorul unei palete ,incorporeaza treptat faina ,cu miscari largi.

La final adauga coaja de portocala.

Tapeteaza o tava 40/30 cm cu hartie de copt,toarna aluatul si niveleaza.

Baga tava la cuptor pentru 15-18 minute (testul scobitorii)

Tapeteaza o hartie de copt cu zahar pudra,pune rulada pe ea si dezlipeste hartia de copt.

Ruleaza cu grija si lasa rulada la racit.

Unge blatul racit cu gem de caise,ruleaza strans si da rulada la frigider .

Intre timp prepara la fel blatul de baza .(intr-o tava de 20 cm)

Pentru orange curd ,amesteca toate ingredientele intr-o craticioara.

Pune craticioara pe baie de aburi ,amestecand energic pana se ingroasa .

Lasa-l la racit.

Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute,apoi topeste-o pe baie de abur sau microunde(atentie sa nu fiarba)

Mixeaza frisca pana prinde volum .

Adauga gelatina peste orange curd si amesteca bine.

Adauga treptat din orange curd peste frisca mixand bine pana obtii o crema fina si aerata.

Taie rulada in felii de cca 1 cm .

Tapeteaza un vas rotund(25 cm) cu folie.

Acopera forma cu feliile de rulada si toarna crema.

Da la frigider pana se intareste usor crema.

Topeste ciocolata cu frisca lichida si las-o 5-10 min la racit.

Adauga peste crema ciocolata topita,si acopera cu blatul de baza.

Lasa cupola la frigider minim 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.

Intoarce cupola pe un platou si desfa cu grija folia.

Amesteca dulceata de caise cu apa si zaharul .

Strecoara apoi amestecul si adauga tort gelee.

Prepara tort gelee-ul conform instructinilor de pe plic si unge cu el cupola.

Pastreaza cupola la frigider pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul si sucul de portocala. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixati cu...

Citeste continuarea

Desert tort cu migdale si crema de mascarpone

Postat de mirela0911

Desert tort cu migdale si crema de mascarpone

Blat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare. Se adauga colorantul rosu si se mai mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2015, 12:09
Ce ma bucur ca ai venit pe la noi Ne fuge mata de cand n-ai mai fost )) Bine ai revenit cu dulciuri delicioase . Si acum mai pomenesc caciulile tale rusesti de la Satic
la 19.11.2015, 12:11
Mihaela,multumesc.Sper sa pot intra mai des si sa va incant cu dulciuri la fel ca inainte. :*
la 19.11.2015, 12:12
Ce bunatate
la 19.11.2015, 12:13
Arata tare bine!
la 19.11.2015, 12:15
Super!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking