Curcan cu legume la cuptor- de la 7 luni

Postat de Oana in Mancare copii
2 Mai 2009 | 20338 vizualizari
Curcan cu legume la cuptor- de la 7 luni

Carnea de curcan este recomandata bebelusilor, alaturi de pui si vita, ea fiind foarte slaba si foarte gustoasa. Carnea cu legumele preparate la cuptor le mixam apoi cu piure de cartofi.

Ingrediente

  • un sfert de piept de curcan (de preferat pasare de tara)
  • un ardei gras
  • un fir de ceapa verde
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • putin cimbru
        Pentru piureul de cartofi:
  • 2 cartofi medii
  • o lingurita cu unt

Mod de preparare

Carnea de curcan o spalam si o punem la fiert in putina apa. Cand clocoteste, aruncam apa cu spuma si spalam carnea cu apa rece. Apoi o punem la fiert in apa curata. Cand carnea este gata oparim in apa clocotita ardeiul gras si rosiile, spalate inainte. Le oparim ca sa le putem curata de pielita mult mai usor.  Intr-o craticioara, pe care o vom pune la cuptor,  punem ardeiul gras fara piele, taiat fasiute, ceapa taiata rondele si rosiile fara piele si samburi. Adaugam si carnea, punem cateva picaturi de ulei de masline, foarte putin cimbru si o lasam la cuptor pana legumele sunt moi. Spre final adaugam si usturoiul taiat feliute subtiri.

Cartofii pentru piure ii fierbem separat, iar cand sunt gata ii mixam cu unt si putem adauga si o cupa de lapte praf de bebe.

Friptura la cuptor se mixeaza si ea si apoi se amesteca cu piureul. E ceva diferit fata de clasicul piure de legume cu carne fiarta. Puiul meu e un mancacios, asa ca a ras tot castronelul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu legume la cuptor- de la 7 luni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura turnata cu branza si visine

Postat de MotanLaOale

Prajitura turnata cu branza si visine

Visinile se scot din congelator si se pun la dezghetat intr-o sita, in cazul meu. Daca folositi visine proaspete, se curata de samburi si se lasa la scurs. Intr-un castron se mixeaza ouale...

Citeste continuarea

Sufleu de morcovi

Postat de ianculubita

Sufleu de morcovi

Morcovul si merele curatate,taiate cuburi,le fierbem in lapte iar dupa ce s-au fiert bine,le pasam cu blenderul,piureul obtinut il amestecam cu grisul fiert separat,galbenusul,zaharul,un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2009, 15:05
O curiozitate : usturoi si cimbru de la 7 luni ? E permis asa ceva?
la 13.12.2009, 16:39
Da, Alina

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking