Curcan cu mazare -la tava

Postat de mihaelar63 in Curcan
19 Sep 2015 | 4310 vizualizari
Curcan cu mazare -la tava

O tava cu friptura este potrivita sa prepari cand ai musafiri . Pentru mine este comod sa o servesc chiar la gradina in foisor . O impachetez si acolo o pun pe masa !!! Curcanul este din ograda soacrei [ sa fie sanatoasa si sa mai creasca ].Garnitura am folosit mazarea verde care aduce o nota de prospetime si culoare preparatului .

Ingrediente

  • 2 pulpe curcan [ 4kg]
  • 2 cepe
  • 2 ardei Kapia
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 lingura rozmarin verde tocat
  • 2 cani vin alb [merge si rozee]
  • 100 ml ulei porumb
  • 500 gr mazare verde fiarta usor
  • sare
  • Piper -optional

Mod de preparare

  1. Pulpele de curcan spalate si curatate se portioneaza in bucati de aproximatv 150-200 grame.
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Tocati usturoiul si taiati ceapa julien .
  4. Puneti carnea intr-o tava cu ceapa,usturoiul si rondele de ardei iute pe deasupra .
  5. Sarati , piparati , adugati ierburile , vinul si stropiti cu uleiul de porumb .
  6. Impachetati tava in folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 1 ora .
  7. Dupa o ora despachetati tava de folie si lasati sa se rumeneasca carne inca 15-25 minute [ in functie de cuptor] .
  8. Daca este nevoie puneti o jumatate de cana apa pentru ca sa nu se prinda carnea de fundul tavii .
  9. La sfarsit adugati printre bucatile de carne mazarea si mai dati 5-10 minute la cuptor .AStfel mazarea va prelua din aromele sosului .
  10. Serviti preparatul decorat cu rondele de ardei capia rosu .
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu mazare -la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare din pulpa de curcan cu ceapa si morcov

Postat de gurita_ta2005

Mancare din pulpa de curcan cu ceapa si morcov

Carnea se taie in cuburi potrivite,se spala sub jet de apa si se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt, ceapa verde o taiem rondele si se pune la calit in unt pentru cateva minute. Se adauga...

Citeste continuarea

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

Postat de mirela0911

Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

Pieptul de curcan se spala, se sterge de apa si se taie in doua felii pe lungime. Se ia fiecare felie si se bate cu ciocanul de snitele nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2015, 12:17
Vreeeaaaauuuuu!
la 19.09.2015, 12:22
bun bun
la 19.09.2015, 12:31
Sanatos!
la 19.09.2015, 12:37
Cu ingrediente asa de bune nu are cum sa nu iasa bun!
la 19.09.2015, 12:40
Cam buna mazărea!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking