Curcan marinat cu citrice

Postat de mihaelar63 in Curcan
4 Dec 2014 | 5678 vizualizari
Curcan marinat cu citrice

Daca doresti friptura delicioasa de curcan la cuptor , cea mai potrivita metoda este marinarea cu citrice . Poti folosi lamai , mandarine , portocale , limeta .

Ingrediente

  • Carne de curcan [1.5 kg spate ]
  • 1 lamie -zeama
  • 2 clementine
  • 2 linguri untura curcan
  • 6 catei usturoi
  • ierburi de Provence[cimbru,rozmarin,maghiran,busuioc,oregano]
  • fulgi de chilli
  • ardei iute verde
  • frunzulite oregano
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca untura de curcan cu  zeama de la o lamaie si de la o clementina  , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit .

Bucatile de spate de curcan curatat si spalat se ung cu acest mix si se lasa sa stea la rece minimum 2 ore .

Se transfera carnea intr-o tava , se impacheteaza in folie de aluminiu sau hartie si se da o ora la cuptorul incins .

Dupa o ora se indeparteaza folia si se incearca carnea daca este patrunsa .

Se stropeste carnea cu grasimea formata si se mai lasa 5-10 minute sa se rumeneasca .

Decorati friptura cu felii de citrice , ardei iute si frunzulite verzi de oregano sau busuioc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan marinat cu citrice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Snitele crocante cu carne de curcan

Postat de gurita_ta2005

Snitele crocante cu carne de curcan

Pieptul de curcan se taie felii potrivite pentru snitele. Se pun intr-o folie de aluminiu si se bat cu batatorul de carne pe ambele parti. Se condimenteaza si se lasa deoparte. Se...

Citeste continuarea

Piept de curcan in sos de smantana si urda

Postat de mirela0911

Piept de curcan in sos de smantana si urda

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala carnea, se sterge cu prosoape absorbante si se feliaza. Se bat bucatile de carne ca pentru snitele si se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2014, 10:39
ce bunatate
la 04.12.2014, 10:41
ooo ce bunatate , imi place tare mult curcanul
la 04.12.2014, 10:41
interesant
la 04.12.2014, 10:53
Roxana , te astept
la 04.12.2014, 10:54
Anca , a fost toamna curcanilor , am doi la congelator si inca patru de tait la soacra

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking