Ingrediente
- Carne de curcan [1.5 kg spate ]
- 1 lamie -zeama
- 2 clementine
- 2 linguri untura curcan
- 6 catei usturoi
- ierburi de Provence[cimbru,rozmarin,maghiran,busuioc,oregano]
- fulgi de chilli
- ardei iute verde
- frunzulite oregano
- sare
Mod de preparare
Se amesteca untura de curcan cu zeama de la o lamaie si de la o clementina , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit .
Bucatile de spate de curcan curatat si spalat se ung cu acest mix si se lasa sa stea la rece minimum 2 ore .
Se transfera carnea intr-o tava , se impacheteaza in folie de aluminiu sau hartie si se da o ora la cuptorul incins .
Dupa o ora se indeparteaza folia si se incearca carnea daca este patrunsa .
Se stropeste carnea cu grasimea formata si se mai lasa 5-10 minute sa se rumeneasca .
Decorati friptura cu felii de citrice , ardei iute si frunzulite verzi de oregano sau busuioc .
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan marinat cu citrice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|