Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt

Postat de Satisfyyourcravings in Cook and smile
21 Iul 2018 | 2943 vizualizari
Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt

In momentul in care musti dintr-o curmala hidratata in cafea dulce aromatizata cu pastai de cardamom si batoane de scortisoara, te invaluie o explozie de arome calde si imbietoare. 

Ingrediente

  • 120 ml cafea tare/ expresso
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 10 pastai de cardamom usor zdrobite
  • 1 baton scortisoara
  • 200 grame curmale (de preferat Medjoul; cele carnoase si mari)
  • 100 grame iaurt grecesc
  • coaja de la 1/2 portocala

Mod de preparare

Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider.

Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza curmalele deasupra, se toarna cate o lingurita de sirop peste fiecare si se serveste imediat cu coaja rasa de portocala. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Omleta de duminica

Postat de panacris

Omleta de duminica

Ceapa și ardeiul se curăță și taie julien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușhiulețul,...

Citeste continuarea

Gomboti XL cu prune

Postat de privatelaura

Gomboti XL cu prune

Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2018, 21:21
De la atâtea arome, îmi închipui că gustul este nemaipomenit de bun...!
la 21.07.2018, 23:04
Wowwoow!
la 22.07.2018, 02:04
la 22.07.2018, 06:35
interesant
la 22.07.2018, 10:13
Cred ca mi-ar placea!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking