Omleta din oua de gasca

Postat de panacris in Cook and smile
30 Iul 2020 | 3088 vizualizari
Omleta din oua de gasca

Un brunch specific familiei Zmeilor, sâmbătă sau duminică, omletă cu de toate ;) Omleta intră cu brio în cartea de "retete de vara"! ;)  Eee, dar de data asta am schimbat și un ingredient de bază, oul de găină înlocuit cu oul de gâscă. Un ou de gâscă este echivalentul a trei ouă de găină ;) Bun, un gust mai finuț, nu așa brut. N-am putut să fac omleta așa simplă, nu e de așa că după o revizie prin frigider, am preparat pe gustul Zmeilor.   Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Ouă de gâscă 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ardei gras verde 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Cubulețe de bacon cca. 100 g.

Mod de preparare

Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.

Cubulețele de bacon se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu. Apoi se adaugă ouăle, bătute bine, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.

Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta din oua de gasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gomboti XL cu prune

Postat de privatelaura

Gomboti XL cu prune

Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am...

Citeste continuarea

Omleta de duminica

Postat de panacris

Omleta de duminica

Ceapa și ardeiul se curăță și taie julien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușhiulețul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2020, 19:59
la 30.07.2020, 20:15
la 30.07.2020, 21:16
Buna!
la 30.07.2020, 22:10
Cine are -are . Oua mai mari capentru zmei
la 31.07.2020, 09:50
Buna!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking