Ingrediente
- Ouă de gâscă 2 bucăți,
- Ceapă galbenă 2 bucăți,
- Ardei gras verde 1 bucată,
- Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
- Sare de mare ½ linguriță,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Cubulețe de bacon cca. 100 g.
Mod de preparare
Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.
Cubulețele de bacon se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu. Apoi se adaugă ouăle, bătute bine, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.
Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta din oua de gasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|