Curry cu pui si naut

Postat de oanapl in Pui
1 Apr 2021 | 3195 vizualizari
Curry cu pui si naut

Curry-ul este originar ca fel de mâncare din sudul Indiei și provine din cuvântul “kari”, din dialectul Tamil și înseamnă sos sau supă care se servește cu orez. Fetelor mele le-a plăcut foarte mult acest preparat. Cea mică mi-a spus de câteva ori că e delicios. Mi-a crescut inima de bucurie. Eu am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul bakingadventure.net  

Ingrediente

  • 5 pulpe de pui întregi
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 conservă năut (400g)
  • 400g roșii cuburi
  • 1 linguriță curry
  • sare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 200g orez

Mod de preparare

Pulpele întregi se taie în două, și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și se învârt pe toate părțile, apoi se adaugă apă cât să le acopere pe jurmătate. Se lasă să fiarbă la foc mediu până când se frăgezesc și carnea pare să se desprindă ușor de pe os.

Separat se pun la călit în 2 linguri de ulei de măsline ceapa și ardeiul tocate mărunt. Se adaugă roșiile cubulețe, condimentele și năutul (fără zeama din conservă) și se mai lasă câteva minute până începe sosul să fiarbă. Se pune puiul în sos și se lasă pe foc mediu cu capacul pus până scade lichidul lăsat de roșii.

Se servește cu orez simplu, pătrunjel proaspăt tocat deasupra și lămâie.

Notă: Pentru orez recomand gătirea după raportul 1 pahar orez : 2,5 pahare apă. Se pune orezul cu apa, 2 linguri ulei și sare la foc mediu într-un vas antiaderent. Când începe să scadă lichidul se pune capac și se lasă la foc mic până se evaporă toată apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry cu pui si naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocana de pui cu naut

Postat de papabundetot

Tocana de pui cu naut

Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio. Am pus intr-o cratita putin...

Citeste continuarea

Supa cu pui, naut si curry

Postat de Lia1

Supa cu pui, naut si curry

1. Cu o seara inainte de ziua prepararii, se spala nautul din mai multe ape si se pune la inmuiat pana a doua zi cand urmeaza sa preparam supa. Volumul apei si al castronului/oalei sa fie de vreo...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2021, 19:19
la 01.04.2021, 19:45
la 01.04.2021, 20:18
Imi place tare mult nautul!
la 01.04.2021, 20:18
la 01.04.2021, 20:22

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking