Curry de casă cu orez basmati și curcan

Postat de Cristi_Roman in Curcan
25 Ian 2010 | 8449 vizualizari

Influențați profund de Channel 4, canal britanic TV, care are luna ianuarie dedicată Indiei (s-au difuzat Slumdog Millionaire + documentare excepționale de călătorie, sociale și gastronomice filmate în toată India), ne-am gândit să preparăm în casă curry. Alături de orez basmati și cu carne de curcan. Pentru cei care nu știu, curry este și o plantă/copac în sine - în Dublin am găsit de curînd un magazin care vinde chiar frunze uscate de curry. Tot de la același magazin am cumpărat și ingredientele pe care le-am folosit pentru acest curry.

Inapoi la reteta

Comentarii (21)

la 25.01.2010, 08:47
de cand ma gandeam sa ma asez la masa lui PapaBun!de unde sa gasesc eu ''toate buruienile''din reteta ta?eu traiesc la tara si nu am supermarket in zona?asa ca citesc ,privesc si iau aminte.
la 25.01.2010, 11:14
teo, poate la urmatorul concurs Bucataras va baga ca premiu si niste condimente mai deosebite facem presiuni, nu?
la 25.01.2010, 11:17
PapaBun, nu am mai incercat asa ceva, dar pare grozav! O sa ma incumet. Doar poate fara carne, cu legume cumva. Eu sunt fan condimente de acest fel: cum merg in vizita pe undeva, intr-o alta tara, imi fac loc in bagaj pentru oregano, uleiuri si-altele de pus in mancare pe care le aduc de acolo
la 25.01.2010, 13:41
@Teo - Hm.....mi-ai dat o idee legata e condimente . Nu zic ce.
@Adinuta - cum nu, exista nenumarate tipuri de curry, inclusiv vegetarian. Nu mai pune............curcaul la reteta asta si aia e . Glumesc - dar gasesti sigur retete.
Insa, sint convins ca gasesti in Varsovia cel putin un magazin detinut de arabi, sint 100% convins. Cauta pe net si pe forumuri.
la 25.01.2010, 13:53
Mai, care mi-ati dat 1 la vot ?
Deci asa da? Bine atunci.............
Nu vreau 5, dar nici 1.........
Bine.........am inteles mesajul .
la 25.01.2010, 13:59
dupa o gripa "frumoasa", mancarica asta m-ar unge pe suflet... arata superb pe orezul ala asa frumos si alb... ai 10 furculite de la mine... fara numar fara numar, cum ar zice niste "domni" de pe la noi prin tara
la 25.01.2010, 14:00
Chiar merge pe final de gripa, o sa vezi, fiindca iutimea usoara iti limpezeste nasul si trimite prin piele afara ultimele toxine.
la 25.01.2010, 14:02
perfect sa stii... spre sfarsitul saptamanii cu siguranta o sa-ncerc si-o sa fac si poze
la 25.01.2010, 14:10
arata super, complicat de gasit toate ingredientele, dar n-as refuza o portie!
la 25.01.2010, 14:54
Mmm, buuunnn! Ancuta, sa stii ca am luat ieri din Carrefour o punga in genul asta, cum are Cristi si erau o gramada de condimente arabesti, amestecate pentru diferite feluri de mancare. Si lapte de cocos este la cutie, la raftul de chinezarii, ginger si lime se gasesc Bun, bun, imi place! Mai ales daca are si carnita
la 25.01.2010, 15:55
Eu totusi cred ca puteti gasi la magazinele arabesti din Bucuresti, intrebati la macelariile arabesti - stiu ca sint unele pe Calea Mosilor, Bucur Obor.
Sigur cred ca se pot gasi si-n Bucuresti astfel de locuri.
Daca nu, gata - facem biznis .
Reteaua La Fourmi mai avea condimente arabesti - nu stiu daca mai e magazinul asta insa.
la 25.01.2010, 17:36
Praf de turmenic am vazut si la magazinele naturiste.
la 25.01.2010, 19:09
Bun! Cam asa il fac si eu. Chiar am o reteta pe aici pe undeva...
As pune si o reteta de Garam Masala. Dar nu stiu la ce categorie????
la 25.01.2010, 19:11
In loc de coriandru proaspat, se poate pune patrunjel verde
la 25.01.2010, 20:35
Da, fara probleme, coriandru sau patrunjel.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking