Ingrediente
- Muschiulet din piept de pui – 600 gr.
- Lapte de cocos – 300 ml
- Praf de curry galben – 1 lingurita
- Pasta de curry rosu – 1 2 linguri
- Usturoi pudra – 1 lingurita
- Ghimbir ras – 1/2 lingurita
- Lemongrass – 1/2 buc. tocata marunt
- Curcuma – 1/2 lingurita
- Amidon – 1 lingurita
- Chilli – 1/2 buc.
- Orez Basmati – 150 g
- Unt – 30 g
- Coriandru proaspat – ½ legatura
- Sare, piper – dupa gust
Mod de preparare
• taiati muschiuletul de pui cubulete si caliti-l intr-o tigaie incinsa;
• adaugati ghimbirul ras, lemongrass tocat marunt sau zdrobit, chilli tocat marunt, usturoi pudra, praf de curry galben, praf de curry rosu sau pasta de curry rosu, curcuma, sare, piper;
• dupa ce puiul s-a rumenit, adauga laptele de cocos si lasa-l sa fiarba;
• luati un polonic de lichid din compozitie si dizolvati separat 1 lingurita de amidon
• puneti zeama inapoi in tigaie si lasati sa se ingroase;
• luati de pe foc;
• spalati orezul in 3 ape, cu sare si scurgeti-l bine;
• puneti apa pe foc la fiert si adaugati si sare;
• cand a dat in clocot adaugati orezul;
• din cand in cand amestecati orezul cu o spumiera;
• dupa 10 min scurgeti-l si adaugati putin unt sa se topeasca in el
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui, cu orez Basmati indian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|