Curry de pui, cu orez Basmati indian

Postat de AlexTeacher in Pui
14 Sep 2017 | 4229 vizualizari
Curry de pui, cu orez Basmati indian

Pui cu curry si lapte de cocos este o reteta exotica dar usor de preparat. 

Ingrediente

  • Muschiulet din piept de pui – 600 gr.
  • Lapte de cocos – 300 ml
  • Praf de curry galben – 1 lingurita
  • Pasta de curry rosu – 1 2 linguri
  • Usturoi pudra – 1 lingurita
  • Ghimbir ras – 1/2 lingurita
  • Lemongrass – 1/2 buc. tocata marunt
  • Curcuma – 1/2 lingurita
  • Amidon – 1 lingurita
  • Chilli – 1/2 buc.
  • Orez Basmati – 150 g
  • Unt – 30 g
  • Coriandru proaspat – ½ legatura
  • Sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

• taiati muschiuletul de pui cubulete si caliti-l intr-o tigaie incinsa;

• adaugati ghimbirul ras, lemongrass tocat marunt sau zdrobit, chilli tocat marunt, usturoi pudra, praf de curry galben, praf de curry rosu sau pasta de curry rosu, curcuma, sare, piper;

• dupa ce puiul s-a rumenit, adauga laptele de cocos si lasa-l sa fiarba;

•  luati un polonic de lichid din compozitie si dizolvati separat 1 lingurita de amidon

• puneti zeama inapoi in tigaie si lasati sa se ingroase;

• luati de pe foc;

• spalati orezul in 3 ape, cu sare si scurgeti-l bine;

• puneti apa pe foc la fiert si adaugati si sare;

• cand a dat in clocot adaugati orezul;

• din cand in cand amestecati orezul cu o spumiera;

 • dupa 10 min scurgeti-l si adaugati putin unt sa se topeasca in el

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui, cu orez Basmati indian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tablou cu un altfel de ostropel

Postat de Constelatialeu

Tablou cu un altfel de ostropel

Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am...

Citeste continuarea

Tarta cu piept de pui si porumb

Postat de katty

Tarta cu piept de pui si porumb

Pregatim mai intai crusta. Amestecam cu varful degetelor faina cu sare si untul rece taiat bucati pana capata aspectul de nisip. Adaugam galbenusul si cate putina apa rece si framantam un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2017, 15:26
Bunăciune!
la 14.09.2017, 16:11
Bun!
la 14.09.2017, 22:58
la 14.09.2017, 22:58
Delicios!
la 17.09.2017, 09:31

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking