Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
4 Feb 2016 | 3016 vizualizari
Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii

La 4 februarie, Sri Lanka sărbătorește Ziua națională - aniversarea proclamării independenței (1948). Cu aceasta ocazie va prezint o reteta de mancarica de vinete, parfumata cu frunze de curry.  
Frunze de Curry din Sri Lanka Frunzele de Curry sunt făcute pentru a contura şi a intensifica arome care merită să iasă în evidenţă. Practic, ele sunt puterea din spatele gusturilor vedetă. Aceste frunze sunt ingredientul cheie al curry-ului iute şi provin dintr-un copac de talie medie, care creşte în sălbăticie, la poalele Munţilor Himalaya. Sunt folosite pentru a intensifica aromele preparatelor indiene şi asiatice, fiind adăugate reţetelor picante din carne, supelor şi orezului.

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 ceapa verde
  • 400 g sos de rosii
  • 1 lingura praf de curry
  • 1 linguriță praf de chimen
  • 1 linguriță praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • 20 frunze de curry (proaspete sau uscate)
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de otet de vin
  • sare și piper
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se spală și se taie în bucățele lungi vinetele.Curatam si tocam ceapa.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si vinele taiate timp de aproximativ zece minute.

 

Adaugati condimentele si amestecati. 

 

Se toarnă sosul de rosii( de casa- reteta aici), se adauga frunzele de curry, sare, piper și se fierbe timp de 15-20 de minute, până când vinata este frageda. 

 

Adaugăti zahărul și oțetul și fierbeti inca  5 minute, amestecand. 

 

Se serveste fierbinte, cu orez.

 

Curry -ul de vinete se poate pastra câteva zile în frigider.

 

Daca va ramane il puteti mixa si servi ca o salata de vinete in aperitiv- este delicios.

 

Pofta Buna !!!!

 

http://leblogdecata.blogspot.com/2016/02/curry-de-vinete-in-sos-dulce-acrisor-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bulete de branza in stil spaniol

Postat de andaoana

Bulete de branza in stil spaniol

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina ,omogenizam bine . Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze gogoloase , amestecam pana cand aluatul se leaga si...

Citeste continuarea

Snitele de pui picante

Postat de merisor67

Snitele de pui picante

Spalam pieptul de pui, il feliem subtire si batem feliile cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Presaram sare peste ele si le lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2016, 08:06
Ce bunatate!
la 04.02.2016, 08:09
Cred ca m-as risca si as manca...
la 04.02.2016, 08:23
la 04.02.2016, 08:40
ce bun e , imi plac retetele de genul asta
la 04.02.2016, 08:58
Foarte faina reteta!! Frunzele de curry le-as incerca oricand.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking