Ingrediente
- 2 vinete
- 1 ceapa verde
- 400 g sos de rosii
- 1 lingura praf de curry
- 1 linguriță praf de chimen
- 1 linguriță praf de ghimbir
- 1/2 lingurita praf de chili
- 20 frunze de curry (proaspete sau uscate)
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri de otet de vin
- sare și piper
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Se spală și se taie în bucățele lungi vinetele.Curatam si tocam ceapa.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si vinele taiate timp de aproximativ zece minute.
Adaugati condimentele si amestecati.
Se toarnă sosul de rosii( de casa- reteta aici), se adauga frunzele de curry, sare, piper și se fierbe timp de 15-20 de minute, până când vinata este frageda.
Adaugăti zahărul și oțetul și fierbeti inca 5 minute, amestecand.
Se serveste fierbinte, cu orez.
Curry -ul de vinete se poate pastra câteva zile în frigider.
Daca va ramane il puteti mixa si servi ca o salata de vinete in aperitiv- este delicios.
Pofta Buna !!!!
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/02/curry-de-vinete-in-sos-dulce-acrisor-de.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|