Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
4 Feb 2016 | 3005 vizualizari
Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii

La 4 februarie, Sri Lanka sărbătorește Ziua națională - aniversarea proclamării independenței (1948). Cu aceasta ocazie va prezint o reteta de mancarica de vinete, parfumata cu frunze de curry.  
Frunze de Curry din Sri Lanka Frunzele de Curry sunt făcute pentru a contura şi a intensifica arome care merită să iasă în evidenţă. Practic, ele sunt puterea din spatele gusturilor vedetă. Aceste frunze sunt ingredientul cheie al curry-ului iute şi provin dintr-un copac de talie medie, care creşte în sălbăticie, la poalele Munţilor Himalaya. Sunt folosite pentru a intensifica aromele preparatelor indiene şi asiatice, fiind adăugate reţetelor picante din carne, supelor şi orezului.

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 ceapa verde
  • 400 g sos de rosii
  • 1 lingura praf de curry
  • 1 linguriță praf de chimen
  • 1 linguriță praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • 20 frunze de curry (proaspete sau uscate)
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de otet de vin
  • sare și piper
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se spală și se taie în bucățele lungi vinetele.Curatam si tocam ceapa.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si vinele taiate timp de aproximativ zece minute.

 

Adaugati condimentele si amestecati. 

 

Se toarnă sosul de rosii( de casa- reteta aici), se adauga frunzele de curry, sare, piper și se fierbe timp de 15-20 de minute, până când vinata este frageda. 

 

Adaugăti zahărul și oțetul și fierbeti inca  5 minute, amestecand. 

 

Se serveste fierbinte, cu orez.

 

Curry -ul de vinete se poate pastra câteva zile în frigider.

 

Daca va ramane il puteti mixa si servi ca o salata de vinete in aperitiv- este delicios.

 

Pofta Buna !!!!

 

http://leblogdecata.blogspot.com/2016/02/curry-de-vinete-in-sos-dulce-acrisor-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete cu salata cu ciuperci

Postat de medioto59

Cosulete cu salata cu ciuperci

Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor. Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca...

Citeste continuarea

Quiche cu brocoli si carnati

Postat de cristeena20

Quiche cu brocoli si carnati

- Aluatul de tarta il scoatem din frigider exact inainte sa il pregatim. Daca e cpngelat se dezgheata in prealabil in frigider. - Desfacem broccoli in buchetele potrivite si il fierbem in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2016, 08:06
Ce bunatate!
la 04.02.2016, 08:09
Cred ca m-as risca si as manca...
la 04.02.2016, 08:23
la 04.02.2016, 08:40
ce bun e , imi plac retetele de genul asta
la 04.02.2016, 08:58
Foarte faina reteta!! Frunzele de curry le-as incerca oricand.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking