Tarta cu ciuperci si sunca

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
31 Mai 2015 | 5362 vizualizari
Tarta cu ciuperci si sunca

O tarta delicioasa!

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 145 g unt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 50 ml apa rece
  • 200 g ciuperci champignon
  • 100 g sunca presata
  • 5 fire ceapa verde
  • 100 g masline negre
  • 1 lgt pasta de ardei iute
  • 30 ml ulei
  • sare, piper
  • 175 g branza Fagaras
  • 200 g cas de capra
  • 200 g iaurt gras
  • 2 oua
  • patrunjel verde tocat
  • cateva feliute de ardei kapia rosu
  • 50 g cascaval
  • sare, piper dupa gust
  • rosii cherry

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, apoi se pune oul, untul taiat bucatele si apa. Se framanta un aluat moale si nelipicios, eventual se mai adauga faina daca este cazul, apoi se lasa la rece, timp in care pregatim umplutura.

Se spala si se curata ciupercile. Se pun deoparte 3 ciuperci intregi, restul se taie felii cu tot cu codita. Sunca se taie bastonase subtiri. Se pun ciupercile la calit in ulei, se presara putina sare si se lasa la foc mic pana se evapora apa lasata de ele. Se adauga sunca, apoi ceapa taiata rondele si maslinele taiate felii. Se calesc toate la un loc pentru 2-3 minute, se adauga pasta de ardei iute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se mai lasa putin dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Aluatul se ia de la frigider, se intinde cu sucitorul intr-o foaie rotunda mai mare decat forma in care se va coace tarta. Se aseaza foaia in forma tapetata cu unt, se aranjeaza in forma cu grija, astfel incat sa ramana aluat si peste margini. Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc.

Intr-un vas se pune branza fagaras, casul de capra se da pe razatoarea mare, ouale, iaurtul si patrunjelul tocat. Se omogenizeaza bine, se adauga ciupercile cu sunca, se amesteca dupa care se toarna peste aluat, se niveleaza bine. Ciupercile pastrate intregi se taie in 4 sau 8 bucati (depinde cat de mari sunt) si se aseaza in tava peste compozitia de branza, la fel si rosiile cherry. Aluatul ramas peste marginea formei se pliaza peste umplutura, formand o bordura de jur imprejur, nu foarte lata. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute. Cand este aproape gata, se scoate din cuptor, se presara cascavalul ras si se da din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste calda sau rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarte dietetice cu sunca,branza,seminte de chia si ou la cuptor

Postat de Valclaudia

Tarte dietetice cu sunca,branza,seminte de chia si ou la cuptor

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam ciupercile si le taiem marunt. Le punem la calit in ulei de masline,presaram sare si piper dupa gust. Dupa ce apa lasata de ciuperci a...

Citeste continuarea

Briose si tarta aperitiv

Postat de kamy

Briose si tarta aperitiv

Aluatul il lasam la dezghetat la temp.camerei. Taiem cubulete mezelurile,branza,cascavalul,legumele,maslinele rondele. Ceapa o punem la calit cateva minute dupa care adaugam ciupercile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2015, 17:28
ce faina este
la 31.05.2015, 17:33
Gustoasa
la 31.05.2015, 17:41
Multumesc fetelor!
la 31.05.2015, 17:54
buna tarta!
la 31.05.2015, 18:05
minunat arata!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking