Curry rosu Thailandez cu sparanghel si taitei

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
1 Feb 2016 | 3208 vizualizari
Curry rosu Thailandez cu sparanghel si taitei

Ingrediente

  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 2 linguri pasta de curry rosu
  • 1 cutie lapte de cocos degresat
  • 100 ml supa de legume
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 linguri sos de peste
  • 2 linguri sos de soia
  • 400 grame taitei
  • 1/2 ceapa alba
  • 1/2 legatura sparanghel
  • 1 mana broccoli
  • 1 morcov
  • 1/4 varza rosie
  • seminte de susan
  • lime
  • cateva frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Se incalzeste, la foc mare, o lingura de ulei intr-un wok si se soteaza ceapa tocata, impreuna cu ghimbirul, 3-5 minute. Se adauga pasta de curry si se gateste 1 minut. Se adauga laptele de cocos, zaharul, sosul de peste si cel de soia si supa.

Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa 15 minute sau pana se ingroasa. 

Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, se  toaca sparangheul nu foarte marunt, ceapa julienne, se rade morcovul pe razatoarea mare, se desface broccoli in buchetele si se toaca varza fin. 

Intr-un wok, se incalzeste o lingura de ulei si se soteaza ceapa, sparanghelul, broccoli si morcovul pana cand sparangheul si broccoliul au o culoare de verde intens. Se adauga taiteii, se amesteca, apoi se adauga sosul. Se amesteca cu grija pana la omogenizare. 

Se serveste cu felii de lime, varza rosie deasupra, seminte de susan si frunze proaspete de busuioc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry rosu Thailandez cu sparanghel si taitei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute la cuptor

Postat de pittbull

Vinete umplute la cuptor

Vinetele se spala ,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja sa fie asemanatoare unor barcute.Presaram sare si le lasam la scurs. Miezul vinetelor il tocam...

Citeste continuarea

Mancare de teci cu dovlecel

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de teci cu dovlecel

Se curata ceapa de foi si se spala. Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Se curata morcovul de coaja si se spala. Aceste trei legume se pun intr-o cratita la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2016, 21:46
la 01.02.2016, 21:48
la 01.02.2016, 21:54
la 01.02.2016, 21:58
la 01.02.2016, 22:00

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking