Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

Postat de timea in Mancaruri de legume
24 Iul 2014 | 5846 vizualizari
Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

Eu nu ma mai satur sa mananc legume in tot felul de combinatii. Sunt convinsa ca va sunt pe plac si voua si sper ca o sa le incercati.

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • miezul de la dovlecei ( sau o jumatate de dovlecel)
  • 1 ardei gras verde
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 linguri rosii decojite taiate cubulete
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 2 cani suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper
  • busuioc verde tocat

Mod de preparare

Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund.

Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline.

Adaugam miezul de dovlecel taiat bucatele, lasam sa se caleasca putin apoi adaugam o cana de apa si orezul spalat.

Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand. Adaugam rosiile decojite si saram si piperam dupa gust.

Dupa 5 minute luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit adaugam pesmetul si oul si omogenizam.

Umplem cu aceasta umplutura cele 6 bucati de dovlecel pe care le punem apoi intr-un vas. Eu am folosit un vas de sticla cu capac, rezistent la caldura.

Turnam sucul de rosii peste dovlecelul umplut.

Adaugam o lingurita de zahar si dupa gust un pic de sare si piper si amestecam cu o lingurita.

Presaram deasupra si in sos busuioc tocat, acoperim vasul si il dam la cuptor la 190-200 de grade timp de aprox 40-60 de minute.

Scoatem vasul la jumatatea timpului si  cu o lingura mai punem sos peste dovlecei.

Scoatem din cuptor si servim mancarea calda simpla sau cu smantana.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui umplut cu legume

Postat de oanapl

Pui umplut cu legume

Toci ceapa mărunt, iar morcovul, dovlecelul, șunca și ardeiul le tai cubulețe. Adaugi mazărea şi le pui la călit în puţin ulei, 10 minute. Adaugi și usturoiul pisat. Asezonezi cu...

Citeste continuarea

Peste umplut cu legume

Postat de nico15

Peste umplut cu legume

Se ia pestele se taie pe burta, se curata in interior, se curata de solzi si se indeparteaza partea din interiorul urechii care este amara, se spala si se da cu sare. Separat se taie legumele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2014, 20:22
Daca nu pui ou este oun preparat de postFoarte bun!
la 24.07.2014, 20:24
Da Buni,oul nu e obligatoriu clar Dar cum mananc multe legume mai combin un ou, un pui sa mai am si proteine
la 24.07.2014, 20:28
ce bun este!
la 24.07.2014, 20:30
la 24.07.2014, 20:38
ce bine arata

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking