Ingrediente
- 2 cărnați de casă (cam 750 de grame)
- 20 linguri de cus-cus
- 30 linguri de apă clocotită (pentru hidratat cus-cusul)
- 100 grame de unt
- 1 ardei gras
- 2 roșii
- 1 ardei kapia
- 1 ceapă mare
- 2 căței mari de usturoi
- 1 pahar de apă (200 ml)
- ulei pentru prăjit cârnații
- ulei pentru prăjit legumele
- sare
- piper
Mod de preparare
Se taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească.
Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în bastonașe, ceapa în peștișori, usturoiul în feliuțe subțiri, iar roșiile în cubulețe).
Se pune ceapa în tigaia în care s-a pus puțin ulei, la foc mic, ca să se înmoaie. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă usturoiul și după foarte puțin timp, ardeii. Se adaugă o jumătate de pahar de apă și se acoperă cratița, ca să se înăbușe legumele. Se adaugă apoi și roșiile tăiate și restul de apă. Se lasă cratița la foc mic și cu capacul pus pe jumătate, pentru ca legumele să se înmoaie, să se pătrundă și să se înăbușe.
Între timp, se pregătește cus-cusul. Pe fiecare cutie de cus-cus, scrie cum se prepară. Eu am pus într-un castron 20 de linguri de cus-cus și 30 de linguri de apă clocotită (cred că ar fi fost bine să fi pus cu 5 linguri mai mult). Indicațiile arată că la un volum de cus-cus, se pune un volum de apă, dar din experiență știu că atât lichid este prea puțin. Trebuie pus măcar o jumătate de volum de apă în plus față de volumul de cus-cus. Se acoperă castronul cu cus-cus cu un capac și se lasă 5 minute să se hidrateze. După 5 minute, se amestecă cus-cusul cu legumele (care mai au puțină zeamă) și cu untul topit. Se condimentează cu sare și piper și se servește cald, cu cârnații de casă bine rumeniți.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|