Cus-cus cu carnati de casa

Postat de RODIMUR in Porc
1 Iun 2017 | 5936 vizualizari
Cus-cus cu carnati de casa

De când a apărut cus-cusul și la noi în țară, îl prepar adeseori, pentru că este foarte bun și gustos. În plus, se prepară foarte ușor și poate fi consumat ca atare, sau ca garnitură la orice tip de carne preferăm, pentru că și cus-cusul a evoluat, în funcție de vremurile pe care le trăim, de ingredientele avute la dispoziție și de gusturile noastre... Mai multe despre cus-cus și prepararea lui, în articolul postat de mine aici, pe site, la: https://www.bucataras.ro/articole/cuscusul-in-bucataria-internationala-82935.html  

Ingrediente

  • 2 cărnați de casă (cam 750 de grame)
  • 20 linguri de cus-cus
  • 30 linguri de apă clocotită (pentru hidratat cus-cusul)
  • 100 grame de unt
  • 1 ardei gras
  • 2 roșii
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței mari de usturoi
  • 1 pahar de apă (200 ml)
  • ulei pentru prăjit cârnații
  • ulei pentru prăjit legumele
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească.

Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în bastonașe, ceapa în peștișori, usturoiul în feliuțe subțiri, iar roșiile în cubulețe).

Se pune ceapa în tigaia în care s-a pus puțin ulei, la foc mic, ca să se înmoaie. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă usturoiul și după foarte puțin timp, ardeii. Se adaugă o jumătate de pahar de apă și se acoperă cratița, ca să se înăbușe legumele. Se adaugă apoi și roșiile tăiate și restul de apă. Se lasă cratița la foc mic și cu capacul pus pe jumătate, pentru ca legumele să se înmoaie, să se pătrundă și să se înăbușe.

Între timp, se pregătește cus-cusul. Pe fiecare cutie de cus-cus, scrie cum se prepară. Eu am pus într-un castron 20 de linguri de cus-cus și 30 de linguri de apă clocotită (cred că ar fi fost bine să fi pus cu 5 linguri mai mult). Indicațiile arată că la un volum de cus-cus, se pune un volum de apă, dar din experiență știu că atât lichid este prea puțin. Trebuie pus măcar o jumătate de volum de apă în plus față de volumul de cus-cus. Se acoperă castronul cu cus-cus cu un capac și se lasă 5 minute să se hidrateze. După 5 minute, se amestecă cus-cusul cu legumele (care mai au puțină zeamă) și cu untul topit. Se condimentează cu sare și piper și se servește cald, cu cârnații de casă bine rumeniți.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele cu carne macinata de porc si soia

Postat de retetele_tinei

Chiftele cu carne macinata de porc si soia

Pentru inceput, soia se pune intr-un bol. Peste soia se pun 400 ml apa clocotita si se lasa pana aceasta s-a umflat. In alt bol se pune carnea tocata de porc. Peste carnea tocata se pune...

Citeste continuarea

Tocanita de porc cu piure de cartofi

Postat de simona72

Tocanita de porc cu piure de cartofi

Carnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se taie cuburi. Se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt, ardeiul gras taiat julien, foile de dafin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2017, 18:35
Ce preparat bun!
la 01.06.2017, 19:01
Super! Si noua ne place cus-cus-ul!
la 01.06.2017, 19:50
Vă mulțumesc pentru aprecieri, Camelya și Oana! Mă bucur că mai au și alții aceleași gusturi...
la 01.06.2017, 19:57
la 01.06.2017, 20:33
Mulțumesc, Motănel, pentru susținere!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking