Ingrediente
- Ingrediente cușcuș:
- 2 cepe
- 250 g cuscus
- 500ml apă
- sare, piper
- Ingrediente sos:
- 2 morcovi
- 1/2 ardei gras verde
- 1/2 ardei gras galben
- 500g carne de porc
- usturoi
- 2 linguri smântână cu 24% grăsime
- 2 linguri sos de Soia
- 1 lingură Woksauce
- 1 lingură sos Worcestershire
- 2 lingurițe dulceață de ardei iute de la Râureni
- sare, piper
- mozzarella
Mod de preparare
Cuscus: Tocăm cepele și le punem la călit în puțin ulei. Adăugăm apoi cușcușul și îl lăsăm la prăjit 2-3 minute, amestecând des. Turnăm apa, punem sare și piper și din momentul în care fierbe, mai lăsăm pe foc aprox. 10 minute sau până când cușcușul a absorbit toată apă. Oprim focul, acoperim cu un capac și lăsăm cușcușul la odihnit 25-30 minute.
Îl amestecăm ușor cu lingura apoi să desfacem bobițele.
Sos: Punem la călit morcovii dați pe răzătoare și ardeii tăiați mărunt. Când s-au înmuiat legumele, adăugăm carnea tăiată bucăți. Condimentăm cu sare, piper, punem usturoiul, sosurile (Soia, Woksauce și Worcerstershire) și dulceața de ardei iute.
După ce s-a gătit carnea, vom pune și smântâna și lăsăm să dea în clocot 2-3 minute. Un vas termorezistent îl ungem cu unt și presărăm pesmet. Întindem un strat de cușcuș pe care îl aplatizăm ușor, punem jumătate din sos, acoperim cu alt strat de cușcuș, punem restul de sos și acoperim cu un strat mai subțire de cușcuș. Punem felii de mozzarella și lăsăm la cuptor până când obținem o crustă frumoasă și delicioasă (aprox. 30 min).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu carne de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|