Cus-cus cu pulpa de porc

Postat de RODIMUR in Porc
29 Oct 2017 | 6858 vizualizari
Cus-cus cu pulpa de porc

Cus-cusul este o mâncare tipic magrebiană și mediteraneană, care a pătruns mai greu la noi, dar pe care eu o prefer adeseori, pentru că este rapidă și are un gust foarte bun. Adeseori, prepar cus-cusul doar cu unt, ca garnitură la friptură (cea mai bună fiind, evident, aceea de purcel!)
Mai multe despre cus-cus, în articolul pe care l-am postat pe site: https://www.bucataras.ro/articole/cuscusul-in-bucataria-internationala-82935.html

Ingrediente

  • 500 grame de pulpă de porc
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • ulei pentru călit carnea
  • 3-4 pahare de apă
  • sare
  • piper
  • 200 grame de cus-cus
  • 100 grame de unt
  • 300 ml apă
  • 1 linguriță rasă de sare

Mod de preparare

Carnea se spală și se curăță bine de pielițe, vițe și osânză nedorită, după care se taie în cubulețe și se pune la călit într-o cratiță cu ulei, la foc mic, până ce se albește pe toate fețele. 

Se adaugă 3-4 pahare de apă și se lasă la fiert înăbușit. Se spumuiește, când este cazul și se mai adaugă apă, dacă este necesar, pentru ca la sfârșit să rămână puțin sos.

Se curăță ceapa, se taie foarte fin și se pune peste carnea care fierbe, la foc mic, după care se curăță și usturoiul, se mărunțește fin și se adaugă și el în cratiță.

Când carnea este aproape fiartă, se condimentează cu sare și piper, se mai lasă câteva minute să fiarbă, după care se oprește focul de la aragaz. Această friptură nu trebuie să se rumenească și trebuie să mai aibă puțin sos pentru a fi turnat peste cus-cus.

După ce este gata friptura, cus-cusul se toarnă în ploaie într-un vas cu 300 ml de apă clocotită cu sare. Se oprește focul de la aragaz și se acoperă vasul cu cus-cus pentru 4-5 minute.

După 4-5 minute, apa va fi absorbită și se poate adăuga untul, în vasul mare, sau în farfuria fiecăruia. În farfurie se pune cus-cusul și la mijloc carnea de purcel cu sos.

Se servește cald, imediat după prepararea, sau, la nevoie, reîncălzit la microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Descoperă rețeta de broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros și sănătos. Află... citeste mai mult

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Iata cum se prepara  Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor Pasul 1 . Curățăm cartofii, rădăcinoasele , ceapa și usturoiul și le...

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

 Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit . In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2017, 18:34
delicios
la 29.10.2017, 18:38
la 29.10.2017, 18:39
Mulțumesc frumos, Cătălina! Mie-mi place foarte mult cus-cusul...
la 29.10.2017, 18:50
Trebuie sa fac si eu ceva cu cus cus! Imi place cu carnita!
la 29.10.2017, 18:54
Mulțumesc frumos, Katty!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking