Carnea se spală și se curăță bine de pielițe, vițe și osânză nedorită, după care se taie în cubulețe și se pune la călit într-o cratiță cu ulei, la foc mic, până ce se albește pe toate fețele.
Se adaugă 3-4 pahare de apă și se lasă la fiert înăbușit. Se spumuiește, când este cazul și se mai adaugă apă, dacă este necesar, pentru ca la sfârșit să rămână puțin sos.
Se curăță ceapa, se taie foarte fin și se pune peste carnea care fierbe, la foc mic, după care se curăță și usturoiul, se mărunțește fin și se adaugă și el în cratiță.
Când carnea este aproape fiartă, se condimentează cu sare și piper, se mai lasă câteva minute să fiarbă, după care se oprește focul de la aragaz. Această friptură nu trebuie să se rumenească și trebuie să mai aibă puțin sos pentru a fi turnat peste cus-cus.
După ce este gata friptura, cus-cusul se toarnă în ploaie într-un vas cu 300 ml de apă clocotită cu sare. Se oprește focul de la aragaz și se acoperă vasul cu cus-cus pentru 4-5 minute.
După 4-5 minute, apa va fi absorbită și se poate adăuga untul, în vasul mare, sau în farfuria fiecăruia. În farfurie se pune cus-cusul și la mijloc carnea de purcel cu sos.
Se servește cald, imediat după prepararea, sau, la nevoie, reîncălzit la microunde.