Cuscus/cous-cous cu legume in stil marocan

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
28 Noi 2013 | 16056 vizualizari

Ador sa gatesc si sa mananc cuscus/cous-cous nici nu stiu ce denumire este adoptata in Romania pentru ca le-am gasit pe amandoua …In Franta este foarte intalnit si apreciat datorita numarului mare de persoane care traiesc aici si au descendente africane, este comoara lor ascunsa care au impartasit-o cu toata lumea si este mandria lor culinara. Desi este un fel de mancare traditional si familial si-a gasit locul si in cele mai mari restaurante din Franta toti chef-ii au interpretat si si-au adus amprenta personala dar cel mai adesea este servit in forma lui traditionala de cuscus aerat si pufos alaturi de amestecuri de carnuri indelung mijotate si de legume colorate sau de ce nu numai cu legume ca in reteta mea de astazi. Indraznesc sa pun ca acest cuscus este de fapt mamaliga romaneasca sau ce era ea acum cateva sute de ani , doar ca ei au pastrat traditia si acest fel de mancare incat painea este mai rar intalnita ca acompaniament decat cuscus-ul. Personal il indragesc pentru ca indragesc cerealele brute si aportul lor energetic si de ce nu pentru faptul ca indicele lor glicemic este cu 25% mai mic decat la paste. Atunci cand gatiti cuscus trebuie sa aveti grija de care luati, sunt cele care se prepara instant in cateva minute sau cele care trebuie fierte in abur timp indelungat, sper sa pot sa va prezint mai multe tipuri de cuscus in special cel din faina integrala sau cel de orz , astazi am facut reteta cu cuscus instant din faina dura de grau.

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 29.11.2013, 17:08
au, ce nebunie de culori eu tin minte cand eram copil, cus cus-ul era altfel, un pic lunguiet, ce mult imi placea
la 01.12.2013, 12:00
O nebunie!!
la 02.12.2013, 10:58
ma bucur ca place !

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking