Cuscus/cous-cous cu legume in stil marocan
Postat de Sylvia in Mancaruri de post 28 Noi 2013 | 16175 vizualizari
Ador sa gatesc si sa mananc cuscus/cous-cous nici nu stiu ce denumire este adoptata in Romania pentru ca le-am gasit pe amandoua …In Franta este foarte intalnit si apreciat datorita numarului mare de persoane care traiesc aici si au descendente africane, este comoara lor ascunsa care au impartasit-o cu toata lumea si este mandria lor culinara. Desi este un fel de mancare traditional si familial si-a gasit locul si in cele mai mari restaurante din Franta toti chef-ii au interpretat si si-au adus amprenta personala dar cel mai adesea este servit in forma lui traditionala de cuscus aerat si pufos alaturi de amestecuri de carnuri indelung mijotate si de legume colorate sau de ce nu numai cu legume ca in reteta mea de astazi. Indraznesc sa pun ca acest cuscus este de fapt mamaliga romaneasca sau ce era ea acum cateva sute de ani , doar ca ei au pastrat traditia si acest fel de mancare incat painea este mai rar intalnita ca acompaniament decat cuscus-ul. Personal il indragesc pentru ca indragesc cerealele brute si aportul lor energetic si de ce nu pentru faptul ca indicele lor glicemic este cu 25% mai mic decat la paste.
Atunci cand gatiti cuscus trebuie sa aveti grija de care luati, sunt cele care se prepara instant in cateva minute sau cele care trebuie fierte in abur timp indelungat, sper sa pot sa va prezint mai multe tipuri de cuscus in special cel din faina integrala sau cel de orz , astazi am facut reteta cu cuscus instant din faina dura de grau.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (18)
la 28.11.2013, 11:36
Imi este asa de foame ) ca va las asta si fug repede de aici sa nu ma tenteze nimic pana la pranz
la 28.11.2013, 11:38
mie imi place cous -cous mult de tot , foarte bun
la 28.11.2013, 11:40
bucataria marocana mi se pare peste ce avem noi .O zi buna si pofta-n cui , daca tot tii la silueta.
la 28.11.2013, 11:44
ce bine arata
la 28.11.2013, 11:47
Costel vai cate dreptate ai o sa mai beau un ceai mare ) pana la urma vine el si pranzul . Bucataria marocana imi place ca diversitate de culori si gusturi, puncte in minus gasesc imediat pun curcuma in aproape tot ce gatesc si deci lispseste cumva o subtilitate de arome . Patiseria lor e extrem , extrem de dulce gen miere, alune si nuci invelite in foi de placinta si trase in miere . Dar au o cultura culinara extraordinara si imi plac multe din preparatele lor.
la 28.11.2013, 11:48
Si eu extrem de multe preparate care seamana c cela romanesti de la chorba lor care e ciorba noastra la chiftelutze de carne, tocanuri de legume.
la 28.11.2013, 11:48
cred ca e super
la 28.11.2013, 11:49
Krysty, Anca ma bucur ca va place
la 28.11.2013, 11:49
gata chiar am plecat de aici revin dupa ce mananc de pranz
la 28.11.2013, 11:49
Arata bine si imi place ca ai multe culori pe farfurie
la 28.11.2013, 12:08
bun bun
la 28.11.2013, 12:16
Frumos, gustos, uşor şi de luat aminte.
la 28.11.2013, 13:31
Cat de bine arata
la 28.11.2013, 14:33
ce bunatate!!!
COMENTEAZA