Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Postat de AlexTeacher in Reteta de vedeta
28 Iul 2015 | 3526 vizualizari
Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Gyros-ul, prietenul cel mai bun al serilor de bumtzi-bumtzi impodobite pe alocuri cu betzii de poveste si prieteni de club ce parca-i stii de-o viata. Singurul care te intelege si nu te judeca, care-i acolo sa te hraneasca atunci cand durerea de cap iti naruie socotelile coordonarii creierului cu picioarele. Cald si bun, pufos si consistent, al carui rege Oregano vine sa te-alinte cu o mangaiere si sa-ti sopteasca dulce c-ai trecut de multa vreme de varsta cand puteai petrece in nestire, pe cand ficatul si juliturile din genunchi se refaceau sub ochii tai. Acum petreci doar vinerea, pentru ca stii ca vei zace doua zile dupa. Dar Gyros-ul e-acolo...tot timpul, in Centrul Vechi unde l-ai lasat, hranind cu multa mandrie si loialitate "ostenii" cazuti la datorie. Si pentru asta iti multumim, maestre ! Iar astazi, ti-am luat numele in desert, incrucisandu-te cu o saorma. Nu pentru ca as iubi-o mai mult, consider ca ce-avem noi e cu totul si cu totul special...am vrut sa fac un mic apel "cunoscatorilor" :) 

Ingrediente

  • Pentru lipie:
    • Drojdie uscata – 1 plic
    • Apa calduta – 250 ml
    • Faina – 400 g
    • Ulei de masline – 50 ml
    • Sare – 1 lingurita
    Pentru umplutura:
    • Pulpa afumata de curcan – 2 buc
    • Morcovi – 3 buc
    • Telina – ½ buc
    • Pastarnac – 2 buc
    • Foi de dafin – 4 buc
    • Ceapa – 2 buc
    • Ceapa rosie – 2 buc
    • Salata / mix de salata – 1 buc / ½ punga
    • Varza rosie rasa – cca 100 g
    • Tsatsiki / crema de branza picanta – 4 linguri
    • Rosii – 2 buc
    • Castravete murat – 2 buc
    • Cartofi prajiti – 150 g
    • Miere – 1 lingurita
    • Oregano uscat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 2 lingurite
    • Fulgi de chilly – dupa gust
    • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

  • Dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta;
  • Incorporati-o cu 140 g de faina pentru inceput;

  • Amestecati-le bi ne si lasati-le cca 30 min;

  • Adaugam apoi uleiul de masline, sarea si restul de 260 g faina, amestecam si framantam timp de 6 min;

  • Acoperim cu o carpa sau folie de plastic si lasam la loc calduros la crescut, pentru 2 ore;

  • Dupa ce-a crescut o pudram bine cu faina, o intindem si o portionam in bile – punem folie de plastic pe fiecare in parte si lasam inca 10 min;

  • Modelam si pregatim pitele in tigaie la foc potrivit, cateva minute pe fiecare parte;

  • Punem apoi un prosop umed peste ele pentru a ramane moi;

  • Pulpele de curcan le puneti la fiert intr-o oala incapatoare, cu apa, morcovi, ceapa galbena, telina si pastarnac, spalate si curatate in prealabil (intregi) si nu in ultimul rand foile de dafin;

  • In momentul in care carnea este gata sa cada de pe os, o mutam intr-o tava de cuptor;

  • Ungem pulpele de curcan cu miere;

  • Amestecam fulgii de chilli, boia dulce, sare, piper si oregano si asezonam bine pulpele de curcan;

  • Incingem cuptorul la 200 grade si introducem curcanul (cel mai bine ar fi sa activati functia grill) pentru 5-10 min pana se gratineaza;

  • Taiati ceapa rosie rondele si castravetii batoane;

  • Prajiti cartofii si puneti cateva servetele deasupra pentru a absorbi uleiul in exces;

  • Taiati pitele pe jumatate, pe lungime;

  • Ungeti-le cu tsatsiki sau crema de branza pikanta;

  • Taiati curcanul cubulete si adaugati-l inauntru;

  • Peste acesta puneti cartofi prajiti, salata, varza, rosiile taiate in prealabil rondele, si castravete murat;

    Pofta buna ! 

     

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

Postat de AlexTeacher

Cotlet de iepure Sous Vide,  cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar; Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;...

Citeste continuarea

Frittata cu cartofi dulci, mozzarella gourmet si bergader by Delaco

Postat de AlexTeacher

Frittata cu cartofi dulci, mozzarella gourmet si bergader by Delaco

Taie ambele tipuri de cartofi cuburi si pune-i separat la fiert in apa cu sare; Taie ardeiul gras cubulete marunte (Brunoise); Taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2015, 12:48
Interesant... sa mai zic de prezentare ca-mi place?!
la 28.07.2015, 12:50
Caldura mare si astia au inebunit si se combina ))
Suna bine . dar si mai bine ar trebui sa prepari tu vreo 40 de portii si sa ne aduci sa te jurizam la Sighisoara ))
Ce numai tu pe noi , si noi pe tine
la 28.07.2015, 13:01
trebuie sa fie bun
la 28.07.2015, 13:47
buuuuuuuuuun
la 28.07.2015, 14:23
Miha, la Sighisoara ne jucam de-a Master Chef? ))

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking