Dame Blanche

Postat de elucubratiiculinare in Prajituri
9 Mar 2014 | 4608 vizualizari
Dame Blanche

Ingrediente

  • 150 g migdale
  • 200 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 600 g făină
  • 3 ouă
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță esență migdale
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 1 borcan gem afine
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Măcinăm migdalele foarte bine într-un robot de bucătărie. Cernem făina cu zahărul pudră și sarea , apoi le amestecăm cu migdalele. Untul rece se taie cubulețe și se amestecă în compoziția de făină până va deveni firimituri grosiere. Adăugăm ouăle, unul câte unul și amestecăm. Adăugăm esența de vanilie și cea de migdale, mai amestecăm de câteva ori.

Nu se amestecă foarte mult aluatul, pentru că va deveni elastic. Transferăm conținutul pe o planșetă presărată cu făină și formăm un disc pe care-l punem într-o folie de plastic și dăm la rece pentru cel puțin o oră sau cel mai bine până a doua zi. Se încălzește cuptorul la 180 grade C. Pe o planșetă presărată cu făină întindem aluatul de aproximativ un sfert de centimetru grosime. Se taie în formă de cercuri, flori sau inimioare. Jumătate din ele vor mai avea pe mijloc o decupătură - eu am folosit un dispozitiv de scos cotorul la mere. Se pun în tăvi tapetate cu hârtie pergament și se coc pentru 10-15 minute sau până marginile devin maro aurii. După ce se vor răcii se ung cu gem fursecurile întregi și se acoperă cu cele găurite.

La sfârșit se pudrează cu zahăr. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dame Blanche" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Diplomat cu mango

Postat de Oana

Diplomat cu mango

Gelatina se amesteca cu 2 linguri apa rece si se lasa sa se hidrateze Ses coate pulpa din fructul de mango si se toaca cubulete. Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de caroline

Prajitura cu mere

Punem intrun bol ouale impreuna cu zaharul si mixam la viteza maxima a mixerului pana ce devin spumease ,au o culoare deschisa si zaharul s-a topit tot .  Adaugam faina cernuta , praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 17:46
ce faine sunt
la 09.03.2014, 17:46
ce mult imi plac
la 09.03.2014, 17:48
la 09.03.2014, 17:56
ce mult imi plac
la 09.03.2014, 18:02
Super!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking