Day and night

Postat de ionix in Prajituri
23 Iul 2010 | 23157 vizualizari
Day and night

n-am stiut ce nume sa-i dau, e combinatie intre mai multe chestii :D printre care si ganache-ul lui Laly.. aceasta prajiturica a fost facuta pentru prietenul meu iubit, dentistul meu :D:D merita mult daca am stat sa ma ard si sa-mi tai degetul aratator de la mana stanga :D

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 12 oua circa
  • 350 g faina
  • 7 linguri cu cacao
  • 300 g zahar
  • 3 linguri cu rom
  • pentru ganache:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata de lapte 
  • pentru crema:
  • 1 l lapte 
  • 150 g amidon (sau faina)+6 linguri cu zahar tos 
  • 100 g ciocolata alba aerata 
  • 250 g unt 
  • 100 g zahar pudra 
  • 5 pliculete zahar vanilat 
  • Sirop:
  • 150 ml apa 
  • 100 g zahar 
  • 3 linguri cu rom

Mod de preparare

Incepem cu prepararea cremelor

Ganache:

Frisca lichida se pune intr-o craticioara impreuna cu ciocolata, rupta in bucatele mici, si se amesteca.

Craticioara se pune la foc mic si se invarte intruna pana se topeste ciocolata, nu trebuie fiarta frisca. Frisca nici nu apuca sa se incalzeasca bine si se ia de pe foc.

Amestecul se da la frigider si se lasa cam o ora, cand e destul de inchegata si rece pentru a fi batuta cu mixerul. Se bate cu mixerul la viteza mare pana se incheaga, exact ca frisca normala.

Crema :

Amidonul se amesteca bine cu zaharul tos si peste turnam o parte din lapte, cat sa diluam bine fara a avea cocoloase.

Restul de lapte il vom pune la foc iar cand va fierbe vom adauga bucatile de ciocolata alba aerata.

Cand s-a topit ciocolata adaugam amestecul de amidon, incet incet pentru a nu face cocoloase.

Amestecam intruna, la foc mic, pana se incheaga foaaaarte bine. Trebuie sa fie foarte gros. Dupa ce s-a inchegat bine o dam la racit.

Intre timp, frecan untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

Untul trebuie lasat la temperatura camerei, acum vara ajuta mult canicula :D:D

Peste untul frecat spuma, se adauga putin cate putin crema fiarta si racita. Dupa ce am incorporat bine untul cu crema dam la racit.

Siropul:

Se fierbe apa cu zaharul si se da la racit. Cand s-a racit adaugam romul, nu se pune cand e cald pt a nu amara siropul. Siropul se foloseste doar cand e rece.

Prepararea foilor:

Vom prepara aluat simplu pt 3 foi.

Ouale le spalam bine, le spargem intr-un bol mare, punem zaharul peste ele si le batem bine pana-s dubleaza volumul si s-a topit zaharul.

Faina o amestecam cu lingurile de cacao si incorporam, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa ouale. Daca mai trebuie mai puteti adauga faina, aluatul trebuie sa aiba consistenta ca cea a aluatului de chec dar putin mai groasa.

Se imparte aluatul in 3 parti egal si se coace la foc mediu pret de 10 min. Se face tetsul cu scobitoarea inainte de a scoate foile din cuptor.

Foile se racesc iar apoi se insiropeaza.

Asamblare:

foaie insiropata-crema - foaie insiropata-crema- foaie insiropata-ganache.

Se lasa la frigider cel putin 12 ore iar apoi se devoreaza.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Day and night" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite night and day

Postat de AnyCostescu

Clatite night and day

branza de vaci se da prin sita si  se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul. se ia fiecare clatita se unge intr-o margine cu crema de ciocolata. se ruleaza partea unsa.. apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2010, 11:33
la 23.07.2010, 11:42
ce prajitura delicioasda ai facut...de asta s aimi aduci si mie cand vii..(glumesc la cat e de cald mai bine cumparam)...super super
la 23.07.2010, 11:57
as papa si eu un bucatzoi!
la 23.07.2010, 12:25
Mmmm! tare bine arata!
la 23.07.2010, 12:41
arata super! eu am interdictie la facut dulciuri de acum din cauza sotului care face burta si nu mai mananca nimic cu zahar de acum.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking