Deliciu cu cirese

Postat de LicutaMarin in Prajituri
23 Iun 2011 | 10419 vizualizari
Deliciu cu cirese

Am profitat de faptul ca inca mai sunt cirese pe piata si nu m-am putut abtine de la aceasta reteta pe care o consider un adevarat deliciu.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 250 gr ciocolata
  • 4 oua
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr frisca
  • 250 gr cirese fara samburi
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 25 ml lapte
  • esenta de rom

Mod de preparare

1. Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi se dau deoparte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

2. Blatul se prepara astfel: se freaca zaharul cu galbenusurile pana devin cremoase, se adauga faina, sarea, untul, ciocolata topita iar la urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, aproximativ 30-35 minute. Eu am pus intr-o forma de 25cmx33cm. Daca folositi o tava mai mare trebuie sa mariti cantitatile de ingrediente.

3. Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca. Intre timp batem frisca bat. Daca frisca este dulce nu se mai adauga zahar dar daca nu este dulce (cum a fost a mea) se adauga doua linguri de zahar pudra si se mixeaza bine. Adaugam in frisca ciresele racite si scurse de sirop

4. Se taie blatul prajiturii in doua, pe orizontala, si se pune frisca cu ciresele intre cele doua blaturi.

5. Pentru glazura: se topeste ciocolata cu laptele pe baie de abur si apoi se amesteca cu untul si esenta de rom.

6. Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura si se niveleaza cu o spatula. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie patrate si se decoreaza cu cirese. Este mai bine sa stea o noapte la rece asfel blatul isi trage sirop din frisca si devine mai moale fara sa fie insiropat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort ''Deliciu''

Postat de Adele

Tort  ''Deliciu''

Blat: batem ouale cu zahar si ulei,adaugam faina,cacaoa si praful de copt,apoi nuca macinata ,dulceata si esenta de rom.Amestecam usor de jos in sus cu o lingura pana se omogenizeaza bine.Punem...

Citeste continuarea

Deliciu cu dulceata

Postat de antici_gabytza

Deliciu cu dulceata

Batem albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare.Amestecam galbenusurile cu plicurile de zahar si cu uleiul.rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri amestecand usor cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2011, 21:38
un adevarat deliciu
la 23.06.2011, 21:51
ce frumos arataa!
la 23.06.2011, 21:54
Arata senzational....!!!
la 23.06.2011, 22:06
vaaaaaaai ce bine arata mai am cirese poate o incerc si eu
la 23.06.2011, 22:06
Wow!!! Ce delicioasa Licuta

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking